Washington Capitalsin Alexander Ovechkin on aloittanut kautensa historiallisen tehokkaasti sanan varsinaisessa merkityksessä. Mies on nimittäin nakuttanut kaksi peräkkäistä hattutemppua kahteen otteluun ja yhden päälle – siis yhteensä käsittämättömät seitsemän maalia.

Ovechkin olikin NHL:n historian ensimmäinen pelaaja, joka on aloittanut kautensa kahdella peräkkäisellä (vähintään) kolmen maalin ottelulla sitten kauden 1917-18. Edellisestä kerrasta on siis vierähtänyt 100 vuotta.

Se on todella kova suoritus. Se on uskomatonta historiaa.

Kesällä asiat eivät vielä kuitenkaan kielineet tällaisesta vireestä. Ovechkinista nimittäin julkaistiin kuvia hänen omista häistään, eikä venäläinen näyttänyt vielä tässä vaiheessa varsinaiselta NHL-atleetilta. Hän suoraan sanottuna näytti olevan todella heikossa kunnossa ollakseen NHL-tason supertähti.

Kuvat eivät myöskään menneet päävalmentajana toimineelta Barry Trotzilta ohi, sillä myös hän huolestui tuolloin Ovechkinin pelikunnosta. Hän matkustikin lopulta Moskovaan tapaamaan venäläistähtensä ja puhumaan hänen kanssaan tulevasta kaudesta. Tämän jälkeen Ovechkin on ollut kuin uudesti syntynyt pelaaja.

– Hän otti mielestäni tämän rakentavasti ja ymmärsi koko sydämellään, että hänen on jatkettava kehittymistä. Ymmärrän, että se on vaikeampaa kun sinusta tulee vanhempi. Sinun on tehtävä enemmän ja monipuolisemmin töitä, Trotz kertoi Washington Postin haastattelussa.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Kun olet nuorempi, pystyt oikaisemaan joissakin paikoissa, sillä kehosi on vielä sellaisessa kunnossa. Kun sinusta taasen tulee vanhempi, sinun on ajateltava aina ensiksi kroppaasi. Tämän suhteen hän teki mielestäni enemmän töitä.

Ovechkin siis otti suomeksi sanottuna vinkistä vaarin ja aloitti harjoittelemaan tosissaan. Hän muun muassa palasi Washingtoniin kuluvan syksyn aikana ennätysajoissa. Tämä on muutoinkin näkynyt hänen tekemisessään, kuten hänen maamiehensä Evgeny Kuznetsov sen kuvaili.

– Näet ilmiselvästi, että hän on nyt nälkäisempi. Näet sen hänen silmistään, Kuznetsov paljasti Ovechkinista.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.