Se kaikki alkoi kesällä, kun Connor McDavid sai itselleen puolentoista kauden perusteella kahdeksan vuoden mittaisen jatkosopimuksen, jonka arvo on käsittämättömät 100 miljoonaa dollaria.

Hänen seurakaverinsa Leon Draisaitl seurasi McDavidin vanavedessä, iskemällä nimensä kahdeksanvuotiseen ja 68 miljoonan dollarin arvoiseen jatkopahviin. Lopulta myös Buffalo Sabresin nuorisotähti Jack Eichel sai kahden kauden perusteella kahdeksan vuoden jatkon, jossa vuosipalkka on käsittämättömät 10 miljoonaa dollaria.

Suunta on kuitenkin nyt selkeä: jos olet potentiaalinen nuori pelaaja, joka on toki jo todistanut tasonsa NHL-kaukaloissa, tulet saamaan pitkän ja rahakkaan jatkosopimuksen.

Viimeisin esimerkki nähtiin viime yönä, kun Florida Panthers kiinnitti Michael Mathesonin maksimipitkään, eli kahdeksanvuotiseen jatkosopimukseen. Mathesonin uusi palkka tulee olemaan komeat 4,875 miljoonaa dollaria. Uusi pahvi astuu voimaan ensi kaudella.

[readmore from=”siirtomarkkinat”]

Panthersin ja Mathesonin uusi sopimus on siis kokonaisarvoltaan 39 miljoonaa dollaria. Se on paljon rahaa se, jos sen suhteuttaa Mathesonin pelivuosiin.

Panthers-puolustaja on nimittäin pelannut NHL:ssä yhden täyden kauden, jossa hän iski tehot 7+10. 23-vuotias kanadalainen sai menneellä sesongilla peliaikaa 21:03 minuuttia 81 runkosarjaottelussa.

Kaikesta tästäkin huolimatta Panthersin seurajohto on Mathesonista niin vakuuttunut, että hän saa jatkaa pantteripaidassa pitkän ja rahakkaan sopimuksen turvin aina kauteen 2025-26 saakka.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.