Kun Winnipeg Jetsin ja Toronto Maple Leafsin viime öinen taisto laantui, oli aika vaihtaa tv-ruutuihin ”Battle of Alberta”, eli siis Edmonton Oilersin ja Calgary Flamesin välinen kamppailu.

Siinä missä Maple Leafs rökitti Jetsin jopa 7-2, oli kamppailu Calgaryssa tiukempi. Siis ainakin numeroiden valossa. Tuore Flames-vahti Mike Smith onnistui nimittäin pitämään lukemat maltillisina.

Ottelussa suurimman roolin varasti itseoikeutetusti Oilersin Connor McDavid, joka voitti viime kaudella sekä pistepörssin että NHL:n parhaalle pelaajalle jaettavan Hart Memorial Trophyn. McDavid äityikin heti kauden ensimmäisessä ottelussaan mahtivireeseen, iskien Flames-maaliin hattutempun. Oilers voitti kamppailun lopulta lukemin 3-0.

McDavidin hattutemppu oli myös historiallinen, sillä kukaan joukkueen seurahistoriassa ei ole aiemmin kyennyt hattutemppuun kauden ensimmäisessä ottelussa. Ei edes Wayne Gretzky eikä Mark Messier.

Huomion McDavidin viime yön pelaamisessa varasti hänen toinen osumansa, kun hän onnistui päihittämään nopeudellaan koko Flames-lauman. Nyt kyseisen kaunokaisen suhteen onkin selvinnyt hiukan lisätietoa, sillä McDavidin varusteisiin oli kiinnitetty nopeusanturi.

Nyt kiekkotoimittaja Jeff Veillette on julkaissut Twitter-tilillään videon McDavidin maalista vauhdin kera. Kanadalaisen megatähden nopeus nousi parhaimmillaan lähes 41 kilometriin tunnissa, mikä on täysin käsittämätön lukema.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.