Boston Bruins aloittaa omalta osaltaan NHL-kautensa ensi yönä, kun se isännöi viime keväänä Stanley Cup -finaaleihin saakka venynyttä Nashville Predatorsia.

Ottelussa tullaan näkemään kahden todellisen suomalaisen eliittivahdin kohtaaminen, sillä vastakkain ovat Bruinsin Tuukka Rask ja Predatorsin Pekka Rinne – siis kaksikko, joka on yhdessä kantanut suomalaista maalivahtivaltikkaa viime vuosien ajan.

Suomalaiskaksikosta Rinne tulee saamaan otteluun niin sanotusti ilmaista helpotusta, sillä Bruins joutuu lähteä otteluun ilman tähtihyökkääjiään Patrice Bergeronia ja David Backesia.

[readmore from=”suomalaiset”]

Kaksikosta Backes on sairaana ja Bergeron puolestaan kärsii alavartalovammasta. Mistään vakavasta ei kummankaan kohdalla pitäisi kuitenkaan olla kyse, sillä molempien status on ”day-to-day” – heidän tilannetta tarkastellaan siis päivittäin.

Vaikka kyse olisikin vain lyhkäisistä poissaoloista, eivät lähtökohdat uuteen kauteen ole missään nimessä ihanteelliset, kun sivussa on sekä ykkös- että kolmossentteri.

Erityisesti Bergeronin merkitys joukkueelleen on valtaisa, mistä kertovat muun muassa neljä voitettua parhaan puolustavan hyökkääjän titteliä, joista viimeisin tuli viime kaudella.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.