Vuoristorata ohi? Suomalaistähti teki kasan maaleja – sai upeita kehuja NHL:n harjoituskauden otteista!

© Kuva: Getty Images

Vaikka Nashville Predators NHL:n harjoituskauden tappioon päättikin, ponnahti joukkueesta ottelusa Tampa Bay Lightningia vastaan myös onnistujia esille. Yksi heistä oli rangaistuslaukauksesta kiekon ohi Andrei Vasilevskin ampunut Preds-hyökkääjä Miikka Salomäki.

Harjoituskaudella peräti neljä täysosumaa tehnyt Salomäki kellotti kauden kenraalissa peliaikaa sekunnin päälle 17 minuuttia. Viisi kertaa maalia kohti ampuneen TeKi-kasvatin teholukema jäi pinnan verran lämpimälle, joten puhtaasti tilastoja katsomalla viimeinen peli ennen sarjakauden alkua sujui raahelaislähtöiseltä pikakiiturilta nappiin.

– Hän on ollut hyvä. Hän oli meidän paras hyökkääjä tänä iltana, Nashvillen pääkäskyttäjä Peter Laviolette kehui Salomäkeä joukkueen nettisivuilla.

Suomalaisen läpimurto NHL:ään on tekemättä, vaikka se oli lähellä kaudella 2015-16 – tuona vuonna vyölle kertyi yhteensä 75 mittelöä.

Tämän sesongin ympärillä kausikohtaiset ottelumäärät taalajäillä olivat 1 ja 11. Viime kaudella loukkaantumishuolien kanssa painineen Salomäen ura on siis ainakin vastuun suhteen ollut melkoista vuoristorataa, osaksi tosin terveysvaivojen takia.

Nashvillen loppuviikko nousujohteinen

Toisen maalin joukkueelle iski MM-hopeamitalistin ketjukaveri Colton Sissons. Sentteri olikin tyytyväinen ottelun antiin.

– Me olimme valmiita pelaamaan ja valmiita taistelemaan tänä iltana. Tämä oli paljon parempaa kuin torstaina, kanukki sanoi viitaten torstaiseen Columbus Blue Jackets -mittelöön.

Predsin osalta harjoitusottelut ovat purkisssa. Joukkueen sarjakausi alkaa ensi viikolla Bostonia vastaan.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!