Joe Thorntonin ja Patrick Marleaun yhteinen taival NHL:ssä päättyi viime kauteen, kun kaksikosta jälkimmäinen päätti lähteä hakemaan itselleen uusia haasteita Toronto Maple Leafsista.

Vaan, mikäli Thornton olisi itse sitä halunnut, olisi kaksikon yhteinen matka jatkunut, mutta San Jose Sharksin sijaan osoite olisi ollut eri.

– Se oli aika hauskaa, että moni seura halusi meidät yhdessä. Se, että he arvostivat meidät niin korkealle, oli aika imartelevaa, Thornton paljasti kesän vapaiden pelaajamarkkinoiden kulusta The Athleticin Pierre LeBrunille.

– Lopulta halusin kuitenkin jäädä tänne, mutta oli mahdollista, että olisimme lähteneet yhdessä.

Thorntonin paljastus on varsin yllättävä sekä mielenkiintoinen ja tämän myötä se muuttuu vielä mehukkaammaksi: Maple Leafs oli yksi näistä seuroista, jotka halusivat tuoda molemmat joukkueeseensa.

– Ehdottomasti keskustelimme Toronton kanssa. Mutta kaiken ytimessä oli se, että halusin jäädä tänne.

[readmore from=”suomalaiset”]

Myös Marleau vahvisti Maple Leafsin kiinnostuksen sekä häntä että Thorntonia kohtaan ja lisäsi keskustelleensa asiasta Thorntonin kanssa sekä tekstiviestitse että puhelimitse.

Kaksikko pelasi yhdessä yli 11 kautta, sillä Marleau oli ennen kesää edustanut koko NHL-uransa ajan Sharksia ja Thornton puolestaan kaupattiin kalifornialaisseuraan joulukuussa 2005.

Kesällä Marleau allekirjoitti Maple Leafsin kanssa kolmen vuoden ja yhteensä 18,75 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen. Thorntonin jatkosopimus Sharksin kanssa oli puolestaan vuoden mittainen ja arvoltaan hulppeat 8 miljoonaa dollaria.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.