Toronto Maple Leafsin hyökkäyksen tehokkuus perustuu ensi kaudella pitkälti kolmeen tekijään; Auston Matthewsiin, Mitch Marneriin sekä William Nylanderiin. Viime kaudella tulokkaina pelanneet nuorukaiset nimittäin loistivat kaukalossa käytännössä ensimmäisistä vaihdoistaan lähtien.

Se ei voi luonnollisesti laskea kaikkea kolmikon varaan, sillä menestyvän seuran riveistä on löydyttävä paljon syvyyttä ja leveyttä. Tällaista Maple Leafsille tarjoaa muun muassa James van Riemsdyk, Leo Komarov, Patrick Marleau sekä Nazem Kadri.

Näistä kolme jälkimmäistä, siis Komarov, Marleau sekä Kadri, ovatkin muodostaneet harjoituskaudella hyökkäysvitjan, mutta viime aikoina triolla ei ole mennyt kovinkaan lujaa.

Tätä mieltä on ainakin Maple Leafsin päävalmentajana toimiva Mike Babcock, joka ei ole vakuuttunut kolmikon tekemisestä.

– Mielestäni leirin alussa he olivat hyviä. Mutta nyt tämän ketjun on oltava parempi. He myös onnistuvat siinä, jos he ovat nopeampia, ahkerampia ja tunnollisempia, Babcock laukoi Toronto Starin mukaan.

[readmore from=”suomalaiset”]

Ketjussa roolitukset pitäisivät olla ainakin paperilla kunnossa. Kadri on älykäs sentteri, joka kykenee myös maalintekoon. Marleau taasen saapui Torontoon maalintekijänä, kun taas Komarov tekee kaukalossa likaisen työn. Suomalaisen kohdalla ei kuitenkaan saada unohtaa sitä, että hän on myös tarpeen tullen tehokas pelaaja.

Babcock kuitenkin aikoo vaatia kolmikolta enemmän, ja peräänkuuluttaa myös sitä, että myös miesten itsensä on tehtävä samaa.

– Heidän on kehitettävä peliään. Kadrin on oltava todella hyvä, jos haluamme olla tehokkaita. Kyseisen ketjun on löydettävä paremmat kemiat ja alettava työstämään sen päälle.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.