Kaikillahan se on varmasti tiedossa, vaikka siitä niin harvoin puhutaankin, että NHL:ssä ja jääkiekossa yleensäkin nähdään useimmiten valkoihoisia pelaajia.

Ensimmäinen tummaihoinen pelaaja NHL:ssä nähtiin kuitenkin ”jo” kaudella 1960-61, kun Willie O’Ree puki Boston Bruinsin paidan ylleen. Tämän jälkeen tummaihoisia on nähty NHL:ssä useampia, mutta jääkiekko mielletään yhä edelleen, etenkin Pohjois-Amerikassa, ”valkoihoisten urheiluksi”. Ei siksi, että he olisivat lajissa parempia, vaan puhtaasti siitä syystä, että heitä näkyy kaukaloissa enemmän.

Yksi NHL:n tummaihoisista pelaajista on kuitenkin Georges Laraque, joka kiekkoili taalajäillä vuodet 1997-2010. Hän edusti urallaan Edmonton Oilersia, Phoenix Coyotesia, Pittsburgh Penguinsia sekä Montreal Canadiensia.

Nyt Laraque on noussut Pohjois-Amerikassa jälleen otsikoihin kritisoidessaan rajusti Pittsburgh Penguinsin menemistä Valkoiseen taloon presidentti Donald Trumpin vieraaksi.

Viime viikonloppuna Trump nimittäin kohahdutti urheilumaailmaa toteamalla, että NFL-joukkueiden olisi syytä erottaa jokainen pelaaja, joka ei pysy seisaaltaan kansallislaulun aikana. Tämän lisäksi Trump perui kutsunsa NBA-mestarijoukkue Golden State Warriorsille, joka harkitsi tosissaan Valkoiseen taloon menoaan.

[readmore from=”suomalaiset”]

Penguinsin kuitenkin päätti vastaanottaa kutsun, eikä Laraque pitänyt ideasta lainkaan. NFL-pelaajien hiljaiset kannanotot ovat nimittäin johtuneet pitkälti siitä, että he ovat osoittaneet mieltänsä tummaihoisten huonon aseman vuoksi.

– Tiedän, että jääkiekko on konservatiivisempi laji kuin muut urheilut, mutta tämä ajoitus oli totaalinen väärä. Olen yllättynyt, ettei liiga puuttunut asiaan. Minulle tämä on todella häpeällistä, että he menevät sinne, Laraque jyrähti Sportsnetin mukaan.

Penguinsin ilmoitus Valkoiseen taloon menosta tuli samoihin aikoihin, kun NFL-seura Pittsburgh Steelers jätti kokonaan menemättä kentälle, kun stadionilla pärähti kansallislaulu ilmoille.

– Kun he menevät sinne, se ei tule näyttämään hyvälle. Heidät tullaan vielä murskaamaan.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.