St. Louis Blues teki kovan tempun tiputtaessaan suomalaisvahti Ville Husson farmisarja AHL:n puolelle. Uutinen oli omalla tavallaan yllättävä, sillä lupaava veräjänvartija pelasi uransa ensimmäisessä kamppailussa nollapelin Washington Capitalsia vastaan.

Blues kuitenkin tulee aloittamaan Jake Allen selkeänä ykkösvahtinaan, kun taasen Pekka Rinteen entinen kakkonen, Carter Hutton, tulee availemaan nuottipaitojen luukkua ja tuuraamaan Allenia parhaansa mukaan.

Täten suomalainen tulee saamaan farmin puolella arvokasta peliaikaa, joten tämän suhteen Bluesin ratkaisu oli pitkällä tähtäimellä viisas.

Hussolla tulee kuitenkin jäämään St. Louisissa eräs urakka kesken, joka on suomalaisen ravintolan löytäminen.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Meillä on luonnollisesti Helsingissä joitakin loistavia ravintoloita, joten tämä oli itselleni tärkein asia, Husso kertoi STL Todayn mukaan viime lauantain ottelun jälkeen ensimmäisistä kokemuksistaan Yhdysvaltoihin saapumisen jälkeen.

Husso paljasti paikallislehdelle myös lempiateriansa, joka on siis hernekeitto ja pannukakku. Ja kyllä, STL Today käytti jutussaan juuri vastaavia sanoja suomeksi.

Bluesilla ei ole tällä hetkellä omaa AHL-farmiseuraa, joten tämän suhteen Husson tuleva osoite on vielä virallisesti hämärän peitossa. Hänen uskotaan kuitenkin suuntaavaan seuraavaksi San Antonio Rampagen riveihin, joka on Colorado Avalanchen farmiseura.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.