Viime kaudella erinomaisen sisääntulon Tampa Bay Lightningin NHL-miehistöön tehnyt Jake Dotchin on loistanut poissaolollaan seuran harjoitusotteluista.

Tämä on aiheuttanut laajalti ihmetystä, sillä 23-vuotiaassa pelurissa on isosti floridalaisseuran alakerran tulevaisuus. Vaan enää asiaa ei tarvitse ihmetellä – hänet on hyllytetty seuran toimesta.

Tampa Bay Times kertoo Dotchinin rikkoneen seuran sisäisiä sääntöjä ja sen vuoksi häntä ei ole päästetty pelaamaan harjoitusotteluissa.

– Kyse on seuran sisäisestä säännöstä, Dotchin suostui kommentoimaan syytä, joka on johtanut hyllytykseen.

– Totta kai se satuttaa minua. Haluan olla kaukalossa ja haluan pelata joka ilta. Teen, mitä pystyn juuri nyt. Keskityn treenaamaan kovaa, ja kun saan mahdollisuuden, tulen olemaan valmis.

Seuran suunnalta on kuitenkin vahvistettu se, ettei hyllytys tule vaikuttamaan hänen kohtaloonsa tulevan kauden suhteen. Toisin sanoen hänet tullaan näkemään NHL:n puolella.

[readmore from=”suomalaiset”]

Dotchin varattiin Tampa Bayhin vuonna 2012, vasta kuudennella kierroksella, eikä häntä pidetty tuolloin vielä mitenkään huippulupaavana pelaajana. Sen jälkeen hän on kuitenkin kehittynyt isoin harppauksin ja viime kaudella hän pääsi pelaamaan NHL-uransa 35 runkosarjaottelua ja teki niissä tehot 0+11.

Lightningin kauden päätyttyä runkosarjaan, hän palasi takaisin AHL:ään pelaamaan pudotuspelejä ja siellä hän tehtaili 19 otteluun pisteet 0+6.

Dotchin onkin yksi niistä kohtalaisen harvassa olevista pelaajista, joiden pelityyli näyttää soveltuvan paremmin NHL:ään kuin AHL:ään, joskin hän on ollut myös erittäin hyvä farmin puolella.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.