Suomalaisvahti Christopher Gibson ei ole kotimaan kiekkofanien keskuudessa se kaikista tunnetuin nimi, mikä johtunee varmasti osittain siitä, että hän pelasi edellisen kerran kotimaan kaukaloissa kaudella 2007-08.

Tuolloinkin Gibsonin pelipaikkana oli Bluesin C-juniorit, joten tämä selittää paljon. Tämän jälkeen Gibson suuntasi Kanadan juniorisarja SMHL:ään, mistä hän siirtyi vuoden kuluttua QMJHL-seura Chicoutimi Sagueneensin riveihin.Quebecin juniorisarjassa hän viihtyi lopulta neljän kauden ajan, vuodet 2009-2013, ennen kuin ammattilaiskaukalot kutsuivat. Hän nimittäin siirtyi kaudeksi 2013-14 Toronto Maple Leafsin AHL-seura Toronto Marliesin riveihin.

Gibson varattiin alunperin NHL:ään Los Angeles Kingsin toimesta vuonna 2011, kun seura varasti hänet tilaisuuden toisella kierroksella, 49. pelaajana. Varauksesta huolimatta Kings ei kuitenkaan koskaan tehnyt suomalaisen kanssa tulokassopimusta, minkä johdosta hän osallistui Maple Leafsin nuorten pelaajien harjoitusleirille kesällä 2013.

[readmore from=”suomalaiset”]

Lopulta mies ei saanut NHL-vastuuta Torontossa ja suomalainen siirtyi New York Islandersiin vuonna 2015. Heti ensimmäisellä kaudellaan Gibson sai kuin saikin tililleen uransa ensimmäiset NHL-ottelut, kun hän luisteli tolppien väliin yhteensä neljässä runkosarjaottelussa.

Viime kausi olikin sitten astetta hankalampi. Gibson kärsi jo seitsemän AHL-ottelun jälkeen loukkaantumisen, mikä päätti hänen kautensa. Nyt mies on hakenut jälleen pelipaikkaa NHL:stä Islandersin harjoitusleirin kautta, mutta tämä leikki jäi kesken eilisen uutisen vuoksi.

Islanders nimittäin ilmoitti tiputtaneensa Gibsonin farmisarjan puolelle, joten tulevan kauden maalivahdin tontin näyttänevät menevän jälleen Thomas Greissin sekä Jaroslav Halakin laariin.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.