Vuosi sitten Tampa Bay Lightningin kotihallina toimivan Amalie Arenan kattoon nostettiin legendaarisen Martin St. Louisin pelinumero 26, jota yksikään Lightning-pelaaja ei siis saa enää käyttää.

13. tammikuuta, 2017, Floridan suunnalla todistettiin upeaa hetkeä, kun lähestulkoon koko NHL-uransa ajan Lightningia edustaneen St. Louisin pelinumero jäädytettiin seuran historian ensimmäisenä pelaajana.

Toistaiseksi siis Amalie Arenan kattoa komistaa vain St. Louisin pelinumero, mutta ensi vuoden helmikuussa, tarkalleen ottaen 10. päivänä, hänen rinnalleen nousee toisen Lightning-legendan pelinumero.

Tampa Bay Lightning

@TBLightning
Forever a Bolt. ⚡️

We will retire Vinny Lecavalier’s No. 4 on Saturday, Feb. 10.

#VL4: tbl.co/VL-4

Kyseessä on luonnollisesti Vincent Lecavalier, joka pelasi NHL-urallaan huimat 1 212 runkosarjaottelua, joista peräti 1 037 Lightningin sotisova yllään. Lisäksi hän oli yhdessä St. Louisin kanssa voittamassa Lightningille toistaiseksi sen ainoata mestaruutta.

[readmore from=”suomalaiset”]

Vaikka yhteiselo ei päättynytkään romanttisimmalla mahdollisella tavalla, sillä kesällä 2013 Lightning osti Lecavalierin ulos pelaajasopimuksestaan, mitään kaunoja osapuolten välille ei ole jäänyt.

Numero 4 tulee kohoamaan hallin kattoon ottelussa Los Angeles Kingsiä vastaan. Lightning-organisaatiossa on siis valittu päivä upealla tavalla, sillä Lecavalierin ura päättyi nimenomaan kyseisessä kalifornialaisseurassa, kauden 2015-16 päätteeksi.

Lecavalier on Lightningin seurahistorian kaikkien aikojen eniten otteluita pelannut pelaaja, minkä lisäksi hän on iskenyt salamapaidoille myös enemmän maaleja (383) kuin kukaan muu koskaan.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.