Erik Karlssonin viime kevät NHL:ssä oli melkoista taistelua, sillä ruotsalainen pelasi pudotuspeleissä Ottawa Senatorsin paidassa puolikuntoisena. Kauden päätyttyä kävi selväksi, että edessä on jalkaleikkaus ja siitä toipuminen vie aikaa nelisen kuukautta.

Nyt tähtipakin kunto on kuitenkin parempaan päin, ja ruotsalainen palasi jäille. Joukkueensa kanssa aina idän konferenssifinaaleihin asti viime keväänä yltänyt olympiahopeamitalisti ei kuitenkaan tarkalleen tiedä, milloin paluu tositoimiin on ajankohtainen.

Sen Karlsson kuitenkin tietää, että paluu tapahtuu 100-prosenttisessa kunnossa.

– Aion palata ja pelata koska vaan, kun olen 100-prosenttisessa kunnossa. Oli se sitten lokakuu tai marraskuu, ruotsalainen kertoi NHL.comille.

Terveys on tärkein, ja se paistaa myös Senatorsin tähtipakin kommenteista.

– Aion varmistaa, että tämä ei vaikuta minun urani edistykseen.

Karlsson väänsi viime keväänä pudotuspelit väkisin läpi, eikä tuolloin loukkaantuminen vaikuttanut pakin peliin mitenkään radikaalisti. Nyt hänestä on kuitenkin havaittavissa se, että supertähti ei kaikissa harjoituksissa ole mukana ollut.

– Hän ei ollut tänään niin kova kuin hän tavallisesti on. Luultavasti siksi, että hän ei ollut mukana kaikissa harjoituksissa, mutta oli hienoa nähdä hänet siellä, puolustaja Cody Ceci sanoi.

Yöllä Montrealia vastaan pelattavassa harjoitusottelussa joukkueen pakkiparit ovat Johnny Oduya – Ceci, Mark BorowieckiThomas Chabot ja Maxime LajoieChris Wideman.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.