NY Rangers menetti Antti Raannan – Henrik Lundqvistin rooli kasvamassa yhä suuremmaksi?

© Kuva: Getty Images

NY Rangersin alakerta koki kesällä suuren muutoksen, kun Antti Raanta suuntasi Arizona Coyotesin paitaan. Kakkosmaalivahdin rooliin tottuneen suomalaisen siirto voi thehockeynews.comin mukaan vaikuttaa negatiivisesti kesän 2014 Stanley Cup -finalistin menestykseen.

Viime kaudella Rangersissa torjui Raannan lisäksi elävä legenda Henrik Lundqvist. Sivusto muistuttaa, että hänen otteensa ailahtelivat viime kaudella, eikä siihen vastaisuudessa yksinkertaisesti ole varaa. Ruotsalaisen rooli on lienee kasvussa, sillä joukkueessa ei ole suomalaistorjujan veroista kakkoskassaria.

Kun Raanta lähti joukkueesta, lähtökohtaisesti kakkosveskarin paikan ottaa Ondrej Pavelec. Tämä kuulostaa joukkueen kannalta karulta, sillä tshekkiläinen oli viime kaudella sanalla sanoen umpisurkea.

Pavelecin vastuu Winnipeg Jetsissä jäi minimaaliseksi, sillä hän torjui ainoastaan kahdeksassa ottelussa. Noissa peleissä torjuntaprosentti oli onneton 88,8. Kaudella 2015-16 vastaava tilasto ylsi niukasti yli 90 prosentin.

Raanta sen sijaan on viime vuosina ollut – pienehköstä roolista huolimatta – kelpo iskussa. Jos Lundqvist epäonnistuu, voi joukkueella koittaa tukalat ajat.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.