St. Louis Bluesin organisaatiossa toista kauttaan pelaava Ville Husso pääsi tositoimiin vierasottelussa Washington Capitalsia vastaan.

Vaikka isänniltä puuttuivatkin kokoonpanosta Alexander Ovechkinin ja Evgeny Kuznetsovin kaltaiset tähtipelaajat, löytyi joukkueen kokoonpanosta niin Nicklas Bäckström, John Carlson kuin myös T.J. Oshie.

Nimimiehistä ei ollut kuitenkaan 22-vuotiaan suomalaisen yllättäjäksi, vaan hän nollasi kaikki vastustajan 27 maalintekoyritystä.

Samaan aikaan nuottipaidat nöyryyttivät toisessa päässä vuoden 2016 Vezina-voittaja Braden Holtbya ja lopulta vieraat korjasivat ottelusta voiton tylyin 4-0-lukemin. Husso siis sai itselleen melkoisen päänahan vastustajan maalivahdista.

Hussolle käynnissä oleva harjoitusleiri on todellinen näytönpaikka. Hän nimittäin joutui seilaaman ensimmäisenä vuotenaan AHL:n ja ECHL:n väliä, vaikka otteet AHL:ssä olivatkin pääasiassa erittäin positiivisia.

Husso pelasi kaiken kaikkiaan farmissa 20 runkosarjaottelua, torjuntatilastoin 92,00/2.37. Pudotuspeliotteluita hänen tililleen kertyi kymmenen, tilastojen ollessa 89,80/3.36. ECHL:ssä hän pelasi niin ikään kymmenen ottelua.

[readmore from=”suomalaiset”]

Bluesin selkeä ykkösvahti on tällä hetkellä Jake Allen ja kakkosvahtina toimii Pekka Rinteen entinen kakkonen Carter Hutton. Mikäli Husso jatkaa tällaisia otteita, tulee hän antamaan Bluesin valmennusjohdon suuntaan selkeää painetta ja kenties suomalaisvahti saatetaan nähdä seuran maalilla jo tulevalla kaudella.

Lähtökohtaisesti Husso kuitenkin aloittaa kauden AHL:ssä ja saa vielä vuoden päivät aikaa valmistautua maailman kovimpaan kiekkoliigaan.

Ottelussa Capitalsia vastaan kaukalossa nähtiin myös toinen suomalaispelaaja, sillä Bluesin sotisovan veti ylleen Tappara-puolustaja Niko Mikkola, jolle kirjattiin peliaikaa 16:27 sekä upeasti tehotilasto +2.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.