Viime kaudella NHL:ssä nähtiin komea suomalaistarina, kun puolustaja Markus Nutivaara raivasi tiensä, vastoin kaikkia odotuksia Columbus Blue Jacketsin pelaavaan kokoonpanoon.

Myös tulevalla kaudella saatetaan nähdä vastaavanlainen tarina, kun Winnipeg Jetsin takalinjoille pyrkivä Sami Niku on hilkulla päästä Jetsin lopulliseen kokoonpanoon.

Viime yönä Niku saikin sitten alleen uransa ensimmäisen NHL-ottelun, joka tuli harjoituskamppailussa Edmonton Oilersia vastaan. Niku sai debytoida vielä kaiken lisäksi supertähti Dustin Byfuglienin pakkiparina, joten juuri parempaan paikkaan suomalainen ei olisi voinut edes päästä.

Niku pelasi varovaisen ottelun, välttelemällä käytännössä virheitä. Hänen tililleen tuli yksi miinusmerkintä ja peliaikaa 10:41 minuuttia. Yön perusteella onkin vaikea nähdä, että Niku murtautuisi Jetsin lopulliseen kokoonpanoon.

[readmore from=”suomalaiset”]

Tämä siitäkin huolimatta, että hänen nuorten pelaajien harjoitusleirinsä oli erinomainen. On toki mahdollista, että Jets nostaa Nikun seitsemänneksi puolustajakseen, jonka tehtävä on pelata peruspeliä. Tämä kuitenkaan tuskin palvelee suomalaisen kehitystä.

Ottelu päättyi lopulta vierasjoukkue Oilersin 3-1-voittoon. Tästä se saa kiittää isosti suomalaishyökkääjä Jussi Jokista, joka saalisti kamppailussa tililleen tehot 1+2. Toki hänen iskemänsä osuma oli päivänselvä potkumaali, mutta videotarkastukset eivät ole käytössä vielä harjoituskauden aikana.

Sean Tierney

@ChartingHockey
Hello,
This is now a Jussi Jokinen appreciation account. Come for his stick positioning, stay for his skate positioning.

Jetsin Patrik Laine jäi kamppailussa tehoitta, kun taasen Oilersin Jesse Puljujärvi ei ollut joukkueen kokoonpanossa.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.