Edmonton Oilersin Ryan Nugent-Hopkins on vasta 24-vuotias, mutta siitä huolimatta hän on todella tärkeässä roolissa Jesse Puljujärven kehityksen kannalta.

Luonnollisesti kaukalon puolella jääkiekko puhuu kansainvälistä kieltä ja Nugent-Hopkinsin mukaan hänen rinnallaan hyökänneen Puljujärven meno onkin ollut upeaa katseltavaa. Esimerkiksi joukkueen sisäisessä harjoitusottelussa suomalaisnuorukainen jätti erittäin hyvän vaikutelman kanadalaissentterille.

– Tiedän, että kyse oli vain harjoitusottelusta, mutta hänen menoaan oli todella hieno seurata, sillä hän suorastaan lensi jokaisella kerralla, kun hän sai kiekon, Nugent-Hopkins hehkuttaa albertalaisseuran verkkosivuilla.

– Hän on nopea ja hänellä on todella hyvä veto, joten aina kun se vain on mahdollista ja näen hänet, pyrin pelaamaan kiekon hänelle.

Sen sijaan kaukalon ulkopuolella, tai esimerkiksi vaihtojen ja harjoitteiden välillä, kielimuuri on edelleen olemassa.

Nugent-Hopkins tekeekin kaikkensa auttaakseen potentiaalista ketjukaveriaan myös kielellisesti, sillä vaikka Puljujärvi onkin ottanut pieniä askeleita eteenpäin englannin kielensä osalta, ovat ne askeleet olleet todella pieniä.

– Yritän auttaa häntä pienissä asioissa ja pyrin puhumaan hänelle mahdollisimman paljon. Olen jo nyt puhunut hänelle koko ajan enemmän ja enemmän. Yritän saada hänet tuntemaan olonsa mukavaksi kanssani ja kyselemään paljon kysymyksiä minulta, koska tiedän, että kielimuuri tekee siitä rankkaa.

”Mitä tuo kaveri oikein tekee täällä”

Kun Nugent-Hopkinsilta udeltiin, onko Puljujärven englanninkieli paremmalla tasolla kuin viime kaudella, kanadalaissentteri vahvisti suomalaiskollegansa menneen eteenpäin.

– Pystyn kysymään häneltä kysymyksiä ja hän on jo kysynyt minulta pari, joten hän kehittyy koko ajan. Hänen kielitaitonsa on ehdottomasti ainakin vähän parempi kuin viime vuonna ja mitä enemmän hän viettää aikaa täällä, sitä paremmaksi se muuttuu.

[readmore from=”suomalaiset”]

Nugent-Hopkins saattaa myös ajoittain tietää, miltä englannin kieli tuntuu Puljujärvelle, sillä hän on joutunut ainakin nyt käynnissä olevan harjoitusleirin aikana totuttelemaan kahteen rinnallaan pelaavaan suomalaispeluriin. Ketjun kolmantena lenkkinä on nimittäin toiminut Jussi Jokinen.

– Kun keskustelemme ketjuna, puhumme englantia, mistä olen kiitollinen – muutoin minulla ei olisi mitään käryä, mitä on meneillään. Kun he puhuvat toisilleen, he puhuvat nopeaa suomea.

Kanadalaissentteri naureskelikin yhdessä toimittajien kanssa sille, mitä he mahtavat puhua hänestä itsestään.

– Mitä tuo kaveri oikein tekee täällä…, Nugent-Hopkins pohti suomalaiskaksikon keskusteluja.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.