Edmonton Oilersin harjoitusleiri on ollut jo muutaman päivän ajan käynnissä ja suomalaisittain albertalaisjoukkueen ketjusuunnitelmat ovat vaikuttaneet todella mielenkiintoisilta.

Oilersin ketjuvalinnat ovat puhuttaneet mediassa ehkä kaikkein eniten: Erotetaanko Connor McDavid ja Leon Draisaitl johtamaan molemmat omia kentällisiään? Mille paikalle Jesse Puljujärvi ja Jussi Jokinen istutetaan?

Alustavia vastauksia on saatu kuluvan viikon aikana ja tällä hetkellä vaikuttaisi siltä, että suomalaiskaksikko pyritään istuttamaan yhteen. Puljujärvi ja Jokinen ovat nimittäin hyökänneet kolmosketjussa ja sentterinä välissä on toiminut Ryan Nugent-Hopkins.

Jo kesällä, kun Jokisen sopimus Oilersin kanssa julkaistiin, ilmassa oli puheita mentorin roolista, mitä tulee akseliin Jokinen & Puljujärvi ja tämä mentori-oppilas-asetelma on nyt siis siirretty myös kaukaloon.

– Hänellä on huima potentiaali. Uskon, että nyt, kun hän pääsee viettämään kesän täysin terveenä ja hänellä on jo ensimmäinen vuosi vyöllään, hänestä voi tulla todella hyvä pelaaja ensi kaudella, Jokinen hehkutti heinäkuussa uuden seuransa verkkosivuilla.

Jokinen kertoi tuolloin, että hän on ollut myös itse niin sanotussa oppilaan roolissa, pelatessaan Dallas Starsissa.

– Kun tulin Dallasiin ja Jere Lehtinen oli huonekaverini ensimmäisen vuoteni ajan, pystyin oppimaan häneltä, mitä sinun pitää tehdä tullaksesi NHL-pelaajaksi. Opin, miten sinun täytyy harjoitella, miten sinun on pelattava ja ylipäätään pidettävä huolta itsestäsi, joten opin häneltä todella paljon.

Mitä sitten tulee siihen toiseen edellä esitettyyn kysymykseen, niin vaikuttaisi siltä, että McDavid & Draisaitl -duo on hajotettu. McDavidin rinnalle on istutettu kesän uusi hankinta Ryan Strome sekä viime kaudelta tuttu Patrick Maroon. Draisaitlin kanssa ketjun ovat muodostaneet puolestaan Milan Lucic ja Drake Caggiula.

Luonnollisesti tässä kohtaa, kun harjoitusleirit ovat vasta käynnistyneet, on turha lähteä vetämään liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä, mutta ainakin lähtökohtaisesti tässä ovat ne koostumukset, joita Edmontonissa on suunniteltu.

Oilersin kolmas suomalaispelaaja Iiro Pakarinen on vuorotellut toistaiseksi nelosketjun vasemmassa laidassa Jujhar Khairan kanssa.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.