Jo on kumma yhtälö: Vezina-voittaja Edmontonista? – Suomalaiset tyystin ulkona kilvasta

© Kuva: Getty Images

Suomalaisia NHL-tason huippuvahteja on nähty viimeisen reilun vuosikymmenen aikana liigassa valtava määrä. Näistä ensimmäisenä Miikka Kiprusoff nappasi tililleen NHL:n parhaalle maalivahdille jaettavan Vezina Trophyn, mikä tapahtui vuonna 2006.

Kahdeksan vuotta myöhemmin, kauden 2013-14 päätteeksi, Kiprusoff sai seuraa Tuukka Raskista, joka pokkasi pystin nimiinsä. Kaksi Vezinaa suomalaisille maalivahdeille on eittämättä kova suoritus.

Ensi kaudella tästä ei kuitenkaan ole pelkoa, ainakaan jos on uskominen arvostettua The Hockey Newsiä. Se on nimittäin listannut kausiennakossaan viisi suurinta suosikkia ensi vuoden Vezinaa ajatellen.

Listan kärjestä löytyy, yllätys yllätys, Montreal Canadiensin Carey Price, joka on vienyt pystin nimiinsä myös kaudella 2014-15. Mies teki viime kesänä NHL:n rahakkaimman sopimuksen, sillä Canadiens sitoi hänet riveihinsä tulevaksi kahdeksaksi kaudeksi 10,5 miljoonan dollarin vuosipalkalla.

Kauaa ei Price kuitenkaan tittelistä nauttinut, sillä pian tämän jälkeen Connor McDavid iski pöytään kahdeksan vuoden ja 100 miljoonan dollarin jatkon.

Pricen jälkeen onkin sitten Washington Capitalsin Braden Holtbyn vuoro, joka vei Vezinan nimiinsä jo toissa kaudella. Edellisen sesongin parhaaksi maalivahdiksi valittu Sergei Bobrovsky, joka tienaa elantonsa Columbus Blue Jacketsistä, löytyy taasen sijalta kolme.

Kaksi Stanley Cupin mestaruutta tulokasstatuksella voittanut Matt Murray taasen on The Hockey Newsin mukaan neljänneksi todennäköisin veräjänvartija, joka saatetaan valita pelipaikkansa parhaaksi pelaajaksi.

Edmonton Oilers on taasen kärsinyt jo vuosien ajan heikosta maalivahtipelaamisesta. Tästä kovaa kieltä kertoo muun muassa se, että kaudella 2013-14 sen riveissä osaamistaan pääsi koittamaan jopa kuusi eri maalivahtia.

Tästä sen ei tarvitse enää kärsiä, sillä Cam Talbot on tullut jäädäkseen. The Hockey rankkasi hänet nimittäin listallaan NHL:n viidenneksi parhaaksi maalivahdiksi.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!