Suomalaishyökkääjä Jussi Jokisen kesä on ollut tapahtumia täynnä, joista kaksi merkittävintä tapahtuivat kuitenkin hänen sopimusasioidensa suhteen.

Hänet nimittäin ensiksi ostettiin Florida Panthersin toimesta ulos pahvistaan, minkä jälkeen suomalainen päätyi tekemään kontrahdin Edmonton Oilersin kanssa.

Oilers sai suomalaisen todelliseen pilkkahintaan, sillä se joutuu pulittamaan Jokiselle yhden kauden pahvista ainoastaan 1,1 miljoonaa dollaria. Moni onkin epäillyt, että Jokinen valitsi Edmontonin juuri siitä syystä, että hän pääsisi avittamaan nuorta Jesse Puljujärveä hänen uransa alussa.

Jokinen kuitenkin itse näkee, että jatkuvat puheet hänen mentorin roolistaan Puljujärveä kohtaan ovat lähteneet mediassa pahasti hanskasta. Hän nimittäin kertoo, että hänet hankittiin seuraan lähes puhtaasti pelillisten asioiden vuoksi.

– Mielestäni tämä on lähtenyt mediassa vähän lapasesta. Minut hankittiin 99 prosenttisesti auttamaan Oilersia ja yksi prosentti jää sitten Puljujärvelle, Jokinen kertaa Oilersin verkkosivuilla.

– Tämä on normaalia. Kun tulin itse nuorena pelaajana NHL:ään, sain apua Jere Lehtiseltä, joka oli huonekaverini. Kokeneet pelaajat auttavat aina nuorempiaan.

Siitä ei käy kuitenkaan kiistäminen, etteikö Jokinen aikoisi auttaa myös Puljujärveä nuorukaisen toisella NHL-kaudellaan. Avittaminen ei myöskään rajoitu pelkkään kaukaloon.

– Jesse on niin nuori. Hänen kielensä ei varmastikaan ole vielä täydellistä, joten yritän auttaa häntä sekä kaukalossa että sen ulkopuolella. Tavoite on, että hän löytää täyden potentiaalinsa ja pelaa hyvän kauden.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.