Jokaisella vähänkin NHL:ää viime kaudella seuranneella on varmasti tiedossa, että suomalaislupaus Jesse Puljujärven tulokaskausi maailman parhaassa kiekkoliigassa ei ollut täydellinen nappisuoritus.

Hän pelasi Edmonton Oilersin riveissä 28 ottelua tehoin 1+7, ennen kuin seura vihdoin tajusi lähettää hänet AHL-seura Bakersfield Condorsin riveihin. NHL:ssä hän sai muutoinkin vähän vastuuta, sillä hänen keskiarvollinen peliaikansa ottelua kohden oli vain 11 minuuttia ja 15 sekuntia.

Oilersin kesän suomalaishankinta Jussi Jokinen kertoikin nyt omat syynsä siihen, miksi ”Puljun” ensimmäinen NHL-kausi oli oletettua hankalampi. Toki on muistettava, että Puljujärvi joutui kuntouttamaan viime kesänä myös polveaan, joten hänen harjoittelunsa ei ollut täysipäiväistä.

– Se, miten Suomen liigassa pelataan tänä päivänä… peli on hidastunut valtavasti, Jokinen kertoi Oilersin verkkosivujen mukaan.

Liiga ei ollut kuitenkaan suinkaan ainoa kohde, johon Jokisen arvostelu osui. Rapaa sai nimittäin myös koko eurooppalainen jääkiekko, joka on suomalaisen mukaan ”täysin eri laji”.

– Kyseessä ovat kuin kaksi eri lajia. Huomasin sen myös MM-kisoissa. Täällä peli on nopeaa, siellä peli on kuin jalkapalloa. Odotetaan maalin takana ja vaihdetaan… täällä vain mennään ja reagoidaan nopeasti. On helppo ymmärtää, että hyppy SM-liigasta NHL:ään voi olla vaikeaa.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.