Colorado Avalanche ja venäläispuolustaja Nikita Zadorov ovat mediajätti TSN:n mukaan päässeet vihdoin ja viimein yhteisymmärrykseen jatkosopimuksesta.

Tuore kontrahti on TSN:n tietojen mukaan pituudeltaan kaksivuotinen ja yhteisarvoltaan 4,3 miljoonaa dollaria. Toisin sanoen 22-vuotias puolustajajätti nauttii tulevasta kaudesta alkaen 2,15 miljoonan dollarin vuosiansioista.

Zadorovin edellinen sopimus oli kolmivuotinen tulokassopimus, joten hänen vuositienestinsä tulevat nousemaan melkoisesti. Toki hänen palkkansa tulokassopimuksen aikana oli maksimibonuksien kera 1,744 miljoonaa dollaria, mutta suurin muutos tapahtuu siis peruspalkassa (cap hit), joka nousee reippaalla 1,25 miljoonalla dollarilla.

Zadorov varattiin NHL:ään vuonna 2013, ensimmäisen kierroksen 16. pelaajana, Buffalo Sabresin toimesta. Hän ehti pelata Sabres-organisaatiossa ainoastaan reippaan kauden verran, kunnes hän siirtyi kesällä 2015 – osana Ryan O’Reillyn suurempaa kauppaa – Coloradoon.

Toistaiseksi venäläispelurista ei ole ollut kuitenkaan lunastamaan häneen kohdistettuja odotuksia, sillä 145 runkosarjaottelussa hän on tehnyt ”ainoastaan” pisteet 4+24=28. Tämä on ollut etenkin Avalanche-organisaatiossa pettymys, sillä hänestä odotettiin yhtä denveriläisseuran ylivoimapelin kulmapaloista.

Lisäksi Zadorovilla on ollut vaikeuksia puolustuksellisesti, sillä hän ei ole vielä kertaakaan yltänyt NHL:ssä tai AHL:ssä tehotilastolla mitattuna plussan puolelle.

Zadorovia vietiin koko kesän ajan KHL:ään ja jossain kohtaa sitä pidettiin todella potentiaalisena vaihtoehtona, mutta lopulta osapuolten välillä ollut 500 000 dollarin näkemysero vuositasolla jäi taka-alalle ja uusi sopimus saatiin sorvattua.

Siinä, missä ”tapaus Zadorov” on nyt paketissa, supertähti Matt Duchenen tilanne on edelleen sepposen selällään ja itse asiassa tilanne vaikuttaa todella kiusalliselta, jokaisesta mahdollisesta näkökulmasta tarkasteltuna.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.