NHL-kausi. Tuo jääkiekkomaailman odotetuin, puhutuin ja kaunein asia, joka on koskaan ollut olemassa. Sen alkuunkaan ei ole enää aikaa kuin alle kuukausi, joten erilaiset kiekkomediat ovat laittaneet kausiennakoidensa suhteen töpinäksi.

Näin on tehnyt myös ”Jääkiekkoraamattu” The Hockey News, joka on listannut ennakossaan myös tulevan kauden parhaat valmentajat. Voittajaksi listalta selvisi Dallas Starsin kokenut Ken Hitchcock, joka aloittaa ensimmäisen kautensa tähtipaitojen peräsimessä.

Valintaa voitaneen pitää jokseenkin mielenkiintoisena, sillä jääkiekko on mennyt edellisen kahden kauden aikana valtavasti eteenpäin, joten jää ainoastaan nähtäväksi, että onko Hitchcock valmis sopeutumaan uuden ajan haasteisiin.

Kakkosena onkin vastaavasti muun muassa Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen päävalmentaja Bill Peters, jonka CV pääluotsina ei ole vielä kovinkaan mairitteleva. Carolina Hurricanes on kuitenkin lupaava ja nuori joukkue, joten se voi nostaa tulevalla kaudella myös Petersin osakkeita.

Petersin jälkeen listalta löytyy Toronto Maple Leafsin Mike Babcock, jota moni pitää kokonaisvaltaisesti NHL:n parhaana valmentajana. Hänen jälkeensä suunnataan Albertan provinssiin, sillä sekä Calgary Flamesin Glen Gulutzan että Edmonton Oilersin Todd McLellan löytyvät sijoilta 4. ja 5.

Suurin yllätys listalla on se, että jääkiekon omalla tavallaan modernisoinut Mike Sullivan, joka on siis voittanut kaksi peräkkäistä Stanley Cupin mestaruutta, ei löydy lainkaan viiden parhaan joukosta.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.