Pittsburgh Penguins on paininut sentteriongelman kanssa siitä lähtien, kun seuralle avainroolissa kahden perättäisen mestaruuden takana ollut Matt Cullen sekä kolmossentterinä viihtynyt Nick Bonino vaihtoivat maisemaa.

Vaikka Cullenin tai Boninon nimiä ei raapusteltu pudotuspelien arvokkaimmalle pelaajalle ojennettavaan Conn Smythe Trophyyn, eikä kumpikaan varsinaisesti vallannut kahden viime pudotuspelikevään aikana lehtien suurimpia otsikoita, olivat he elintärkeitä pelaajia Penguinsille.

Jo yli 40 vuoden ikään päässyt Cullen raapi joukkueelleen äärimmäisen tärkeitä aloituksia, hän oli hyydyttämässä vastustajien ylivoimaosastot ja ylipäätään teki erittäin vahvalla kahden suunnan tekemisellään joukkuekavereiden pelaamisesta helpompaa. Boninolla oli puolestaan annettavaa enemmänkin hyökkäyspäässä.

Kaiken kruununa kaksikosta Cullen oli erittäin edullinen pelaaja, sillä pennsylvanialaisseura joutui käyttää häneen palkkakatostaan kaudella 2015-16 vain 800 000 dollaria ja viime kaudella miljoona dollaria.

Nyt vaikuttaisi kuitenkin siltä, että Penguins on löytämässä uuden sentterin. Useat toimittajat Sportsnetin Elliotte Friedmanin ja Pittsburgh Post-Gazetten Jason Mackeyn johdolla ovat nimittäin linkittäneet hallitsevan mestarin Detroit Red Wingsin Riley Sheahaniin.

Sheahan joutui viime kauden aikana osittaisen pilkan kohteeksi, sillä hän oli maaleitta koko viime kauden ajan, aina joukkueensa viimeiseen runkosarjaotteluun saakka.

Se ei kuitenkaan tee hänestä huonoa pelaajaa ja maisemanvaihto saattaisi olla hänelle pelkästään positiivinen asia. Sheahan nimittäin teki vielä kauden 2014-15 runkosarjassa tehot 13+23=36, mutta sen jälkeen hänen pistemääränsä ovat pudonneet yli kymmenen pisteen kausittaista vauhtia; toisin sanoen potentiaalia parempaan on olemassa.

Lisäksi Red Wings ylittää tällä hetkellä NHL:n palkkakaton ylärajan yli 3 miljoonalla dollarilla ja sen täytyisi edelleen saada sorvattua Andreas Athanasioulle jatkosopimus. Onkin ollut jo pidempään selvää, että seuran GM:nä toimiva Ken Holland joutuu tekemään muutoksia ja vaihtokauppa on sitä kautta ollut haarukassa enemmän tai vähemmän koko ajan.

25-vuotias Sheahan, jonka nykyinen sopimus kattaa vielä ensi kauden, cap hitin ollessa 2,075 miljoonaa dollaria, on pelannut toistaiseksi NHL-urallaan 284 runkosarjaottelua ja tehnyt niissä tehopisteet 38+60=98. Hän on Red Wingsin ensimmäisen kierroksen varaus (#21) vuodelta 2010.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.