Nashville Predatorsiin kesken viime kauden siirtynyt Vernon Fiddler ilmoitti tänään, että hänen pelaajauransa on paketissa.

37-vuotiaan Fiddlerin ura on 877 pelatun runkosarjaottelun ja 261 tehopisteen (104+157) jälkeen ohitse. Hän nimittäin löi uransa pakettiin tyylillä, kirjoittamalla pitkän tekstin The Players’ Tribune -sivustolle.

Kaikkein voimakkaimmin silmät tarttuivat heti tekstin alussa olleeseen erittäin humoristiseen lauseeseen.

– Tiedän, tiedän. Myös minä luulin ihan oikeasti pelaavani (Jaromir) Jagria pidempään, mutta tässä me nyt olemme.

Fiddler ei voittanut koskaan NHL-urallaan Stanley Cupia, mutta siitä huolimatta hän näki viime kauden finaalikevään olleen upea paikka pitkän ja hienon uran päättämiselle. Hänen tarinansa maailman kovimpaan kiekkoliigaan oli nimittäin käynyt hieman erilaista reittiä, sillä häntä ei koskaan varattu NHL:ään.

– Finaalikevät oli täydellinen tapa päättää urani. Vaikka emme ihan päässeetkään maaliin saakka, ne pari kuukautta olivat uskomattomia.

Kaikki oli käynnistynyt vuonna 2002. Hän oli vielä kaudella 2001-02 pelannut AHL:ssä ja ECHL:ssä, mutta seuraavaksi kaudeksi hän sai sopimuksen Nashville Predatorsiin, jossa hän siis kaikkien vuosien jälkeen pääsi myös päättämään uransa.

Todennäköisyydet olivat siis olleet häntä vastaan, joten hän ei tarvinnut uransa kruunuksi sitä Stanley Cupia. Hänelle riitti kaikessa yksinkertaisuudessaan se hetki 15 vuoden takaa, kun hän sai soittaa vanhemmilleen ja ilmoittaa saaneensa NHL-sopimuksen.

– Ollakseni rehellinen, se (finaalikevät) oli vain kirsikka kakun päälle – koko urani oli sitä. Se puhelu vanhemmilleni vuonna 2002? Se oli urani kohokohta.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.