Tiesitkö tätä? NHL:ssä roppakaupalla sukulaisia – Carey Price ja Shane Doan ovat lähisukulaisia!

© Kuva: Getty Images

NHL-maailma tuntee muun muassa Staalin ja Sedinin veljekset – suomalaisittain tuttuja ovat puolestaan ”koivut” sekä ”granlundit”.

Harvoin kuitenkaan kuulee puhuttavan muista sukulaissuussuhteista kuin veljeksistä, mutta niitä muitakin löytyy.

Tiesitkö esimerkiksi Phil Kesselin olevan NHL-urallaan 501 runkosarjaottelua pelanneen ja pelaajauransa vuonna 2016 päättäneen David Mossin serkku? Tai oletko kenties kuullut Keith Tkachukin ja hänen poikansa Matthew Tkachukin olevan sukua yli 1 000 NHL-ottelua pelanneelle Tom Fitzgeraldille sekä Jimmy Hayesille ja Kevin Hayesille?

Eikä homma jää tähän. Nykyisin Minnesota Wildissa pelaava Charlie Coyle on NHL-legenda Tony Amonten serkku, aivan kuten myös Chris Cheliosin ja Nikos Tselios olivat keskenään.

Detroit Red Wingsissä kiekkoileva Anthony Mantha valloittaa parhaillaan NHL-kaukaloita, mutta hänen kummisetänsä Andre Pronovost ehti voittaa jo 1950- ja 1960-lukujen aikana neljä Stanley Cupia Montreal Canadiensin pelaajana, ollen todella tärkeä osa joukkuetta.

Sitten olivat tietenkin Lemieux’n, Gretzkyn ja Lindrosin veljekset, mutta heistä nyt onkin kuullut jo jokainen jääkiekon ystävä.

Sen sijaan kaikkein yllättävin duo lienee Shane Doan & Carey Price. Vastikään pelaajauransa päättänyt Doan ja Montreal Canadiensin kiistattomana ykkösvahtina toimiva Price ovat nimittäin keskenään serkuksia ja tarkemmin sanottuna pikkuserkkuja.

Kaksikolla on kuitenkin ikäeroa yli kymmenen vuotta, joten he eivät ole olleet paljoakaan keskenään tekemisissä.

– En koskaan toiminut lapsenvahtina hänelle, mutta pari kertaa hän tuli jääkiekkokouluumme ja kaiketi silloin katsoin jäällä hänen peräänsä, Doan muisteli NHL.com:lle helmikuussa.

Samaisessa haastattelussa Doanilta kysyttiin, olisiko hän parempi maalivahtina kuin Price hyökkääjänä…

– Olen surkea maalivahti, joten oletan, että hän olisi parempi hyökkääjä. Olen oikeasti brutaalisen huono maalissa.

Edellä mainittu kaksikko lieneekin kaikkein kovin serkuskaksikko, mitä NHL:ssä on koskaan nähty.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!