NHL-maailman kuumin debatti käy tällä hetkellä siitä, että kumpi on parempi pelaaja, Sidney Crosby vaiko Connor McDavid. Useimpien mielestä maailman paras jääkiekkoilija kun löytyy kyseisestä kaksikosta.

Toki oman mausteensa soppaan on tuonut ruotsalaispuolustaja Erik Karlsson, mutta valtaosan mielestä maailman paras pelaaja on joko Crosby tai McDavid.

Nyt Penguinsin GM:nä toimivalta Jim Rutherfordilta on kysytty debattiin omaa mielipidettään ja sattumalta voittajaksi selviytyi Sidney Crosby. Se mitä hän kuitenkin sanoi, ei ollut lainkaan potaskaa.

– Tähän on monta eri tapaa arvioida tämä tilanne. McDavid on toki loistava pelaaja todella nuoressa iässä. Fakta on kuitenkin se, että Crosby on kolminkertainen Stanley Cup -mestari, hän on voittanut olympiakultaa ja World Cupin, Rutherford avasi NHL.com:n mukaan.

– Sidin CV ja perintö on jo taottu kiveen, mutta McDavid on alkamassa vasta kehittämään omaansa. Ennakoisin, että McDavid ja Oilers tulevat voittamaan mestaruuden lähitulevaisuudessa, ja vasta sen jälkeen voimme tehdä aitoa vertailua.

Rutherfordia komppasi myös Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivan, joka aloittaa nyt toisen täyden kautensa Penguinsin peräsimessä. Hän astui rooliin kesken toissa kauden, ja hänen palkintokaapistaan löytyy jo kaksi Stanley Cupin sormusta.

– En näe McDavidia läheskään yhtä paljon, kuin Sidiä, mutta minulla on molempia kohtaan valtava kunnioitus. He ovat molemmat omalla tavallaan mahtavia pelaajia. Minä vain näen asian siten, että Crosby on tällä hetkellä lajin paras kahden suunnan pelaaja, Sullivan komppasi.

– Hänellä on valtaisa halu kehittyä, olla todella kilpailullinen ja laittaa kaikki peliin sen suhteen, että hän haluaa olla paras mahdollinen pelaaja.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.