Winnipeg Jetsin riveissä pelaa tällä hetkellä kaksi suomalaista, Patrik Laine sekä Joel Armia. Lisäksi sen lupausten osastolta löytyy yksi kova tekijä lisää, sillä Kristian Vesalainen varattiin kanadalaisseuraan viime kesän tilaisuuden ensimmäisellä kierroksella.

Kolmikon lisäksi Jetsin palkkalistoilla on neljäskin mielenkiintoinen suomalainen, sillä puolustaja Sami Niku on aloittamassa ensimmäistä kauttaan Pohjois-Amerikan kaukaloissa.

Viime kaudella Liiga-seura JYP:iä edustanut on nostettu nyt esiin The Hockey Writersin tekemässä listauksessa, jossa katseet on käännetty nuorten pelaajien harjoitusturnaukseen.

Jutun kirjoittanut Larry Fisher sijoitti Nikun sijalle viisi, ja kehui erityisesti hänen luisteluaan sekä peliälyään.

– Niku on hyvä luistelemaan ja jakamaan kiekkoa. Häntä voi verrata toiseen suomalaispuolustajaan Sami Vataseen, toimittaja Larry Fisher kirjoittaa.

Nuorukainen sai valtaisat kehut myös tilastonikkari Garret Hohltilta. Analyytikko spekuloi jopa sillä, että Niku saatettaisiin nähdä NHL-kaukaloissa jo tulevalla kaudella, mikä olisi äärimmäisen kova suoritus pian 21 vuotta täyttävältä puolustajalta, joka varattiin NHL:ään seitsemännellä kierroksella.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.