Ottawa Senatorsin ja kovanaama Chris Neilin yhteinen taival tuli päätökseensä kesällä, kun kanadalaispelurista tuli vapaa agentti 1. heinäkuuta.

Neil ei ole vuonna 2001 käynnistyneellä NHL-urallaan edustanut mitään muuta NHL-seuraa kuin Ottawa Senatorsia. Tänä syksynä tuo tilanne tulee kuitenkin mahdollisesti muuttumaan, 1 026 Senators-paidassa pelatun runkosarjaottelun jälkeen, sillä Neil hakee itselleen uutta seuraa.

38-vuotias konkarihyökkääjä paljastaakin saaneensa jo erilaisia sopimustarjouksia, mutta vielä toistaiseksi ei sellaista, johon hän olisi ollut valmis tarttumaan. Esimerkiksi viimeksi tänään hän hylkäsi yksivuotisen ja yksisuuntaisen tarjouksen.

– Minulla on ollut joitain mahdollisuuksia mennä johonkin toiseen seuraan, mutta ne eivät ole yksinkertaisesti istuneet perheelleni, Neil paljastaa TSN:n haastattelussa.

Samaan aikaa Neil on myös valmis ripustamaan hokkarinsa naulaan, mikäli oikeanlaista diiliä ei tule vastaan.

– Olen ollut todella onnekas saadessani pelata niin pitkään, kuin olen pelannut ja sen myötä olenkin pystynyt istua alas ja miettiä asioita. Jos siis minulle löytyy oikeanlainen diili, niin hieno juttu – jos ei, odotan innolla mahdollisuutta viettää aikaa perheeni kanssa.

Katkeruutta Senators-valmentajaa kohtaan – ”Viesti kävi selväksi”

Neuvotteluita käydään koko ajan useampaankin suuntaan, joten on paljon mahdollista, että NHL-urallaan yli 2 500 jäähyminuuttia kerännyt Neil nähdään vielä tositoimissa, yhtenä viimeisistä koulukuntansa edustajista.

– Tämä on varmaan ensimmäinen syyskuu 20 vuoteen, kun minulla ei ole paikkaa, mihin mennä, mutta kyse ei ole ollut kiinnostuksen puutteesta. Keskustelemme edelleen joidenkin seurojen kanssa ja katsotaan, mitä tapahtuu.

Vaikka Neilin, joka hakee sopimusta nimenomaan Stanley Cup -ehdokkaan kanssa, ja Senatorsin yhteinen taival kesti lähes 16 vuotta, ero ei tapahtunut pelkästään positiivisissa merkeissä. Kokenut hyökkääjä nimittäin syyttää Senators-valmentaja Guy Boucheria siitä, ettei hän pelaa enää Ottawassa.

– Minulla on suunnaton määrä kunnioitusta Pierre Dorionin (Senatorsin GM) ja Randy Leen (vara-GM) suuntaan. Uskon, että jos se olisi heistä kiinni, palaisin myös tulevaksi kaudeksi, Neil totesi kesäkuussa The Ottawa Citizensin haastattelussa.

– Mutta he ikään kuin asettivat asian valmentajan päätettäväksi ja hänellä oli siis paljon tekemistä tämän kanssa. Jostain kumman syystä, Guy ei koskaan antanut minulle mahdollisuutta näyttää, että osaan edelleen pelata.

– Jopa ennen loukkaantumistani istuin terveenä katsomossa parin pelin ajan ja sitä kautta viesti kävi selväksi. Minusta siis tuntuu, että asiat ikään kuin jäivät kesken ja uskon edelleen pystyväni sekä pelaamaan että olemaan hyödyksi.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.