Kesken viime kauden Philadelphia Flyersiin siirtynyt Valtteri Filppula hankittiin pennsylvanialaisseuraan alun perin kolmossentteriksi.

Tilanne kuitenkin muuttui hänen saavuttua uuteen seuraansa, sillä koko kauden vaisusti esiintynyt Sean Couturier pudotettiin kolmosketjuun, jossa hän pääsi myös loistamaan, kun taas Filppula nousi seuran sisäisessä hierarkiassa kakkossentteriksi.

Uusi kausi on kuitenkin aina uusi kausi ja Filppulan asema oranssipaidoissa onkin ollut kesän aikana vahvasti pohdinnassa. Flyers nimittäin oli yksi NHL Draft -arvonnan voittajista, kun se pääsi varaamaan koko varaustilaisuuden toisena seurana, ja matkaan tarttui huippulupaava Nolan Patrick. Täytyy nimittäin muistaa, että Flyersille annettiin ainoastaan 2,4 prosentin todennäköisyydet nousta toisena varaavaksi joukkueeksi.

Tämä ikään kuin siis romutti valmiiksi asetetut suunnitelmat; Filppulan hankinta oli fiksu ratkaisu vielä alkukeväänä, mutta onko se sitä enää?

Flyersin GM:nä toimiva Ron Hextall korosti Filppulan hankkiessaan, että hän sai erinomaisen ja monipuolisen pelaajan, vieläpä käytännössä ottaen vuoden mittaisella sopimuksella, sillä kokeneen suomalaisen pitkä sopimus on katkolla ensi kesänä. Hextall mainitsikin, että vapailta pelaajamarkkinoilta vastaavanlaisen kalan onkiminen olisi mahdotonta.

Hankinnan taustalla oli ennen kaikkea se, että Filppula antaa muille pelaajille aikaa kasvaa ikään kuin ylimääräisen vuoden ajan, ja siten täyttää Philadelphiassa kriittisen aukon kaudeksi 2017-18, mutta Nolan Patrickin varaamisen jälkeen kysymys kuuluu: onko tuolle aukon paikkaajalle enää tilausta?

Toisaiseksi ei ole tiedossa, aikooko Flyers tuoda kanadalaissentterin jo tulevaksi kaudeksi NHL-rosteriinsa. Kaikki riippuu loukkaantumisista kärsineen nuorukaisen terveystilanteesta, ja siitä, saako hän ulosmitattua itsestään parhaan osaamisen uransa ensimmäisellä NHL-harjoitusleirillään, mutta ainakin hyvät mahdollisuudet siihen on olemassa.

Tietenkin olemassa on myös se vaihtoehto, että Patrick pelaa – NHL-miehistöön selviytyessään – ensimmäisen kautensa laiturina, sillä nykypäivän NHL:ssä näin toimitaan enemmän kuin usein. Laidassa pelaaminen nimittäin vaatii puolustuksellisesti selkeästi sentterin roolia vähemmän ja sitä kautta nuorten pelaajien harteille ei siirry välittömästi kohtuutonta määrää vastuuta.

Vaan haluaako Flyers istuttaa Patrickin välittömästi sentterin tontille ja siten kenties vauhdittaa tämän sopeutumista keskushyökkääjän rooliin NHL:ssä? Paljon mahdollista, sillä vaikka Hextall kiistääkin seuran olevan keskellä uudelleenrakennusprojektia, yhtä tosiasiaa hän ei voi kiistää: Flyers ei missään nimessä lukeudu suurimpien mestarisuosikkien joukkoon.

On siis paljon mahdollista, ettei Filppulan siirto Philadelphiaan näyttäydy enää kummallekaan osapuolelle niin hyvänä kuin se alkuun näytti.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.