NHL:ssä vapaiden markkinoiden alku on perinteisesti 1. heinäkuuta, mikä aloittaa samalla Free Agent Frenzyn. Päivä on luonnollisesti yksi NHL-maailman vilkkaimpia, yhdessä draftin ja siirtotakarajan kanssa.

Tänä vuonna kyseinen päivämäärä merkitsi samalla yhden aikakauden loppumista, sillä Florida Panthers tiedotti kyseisenä päivänä, että se ei aio jatkaa tshekkiläislegenda Jaromir Jagrin sopimusta.

Se jätti 45-vuotiaan ikäänkuin tyhjän päälle, missä hän on yhä edelleen. Nimittäin sopimusta ei ole syntynyt, vaikka haluja olisi jatkaa juuri NHL-kaukaloissa. Ottajia kun vain ei ole.

Toki on mahdollista, että hän saa sopimuksen NHL:ään esimerkiksi kauden aikana, mutta tällä hetkellä taalakaukalot näyttävät jäävän Jagrin osalta haaveeksi ennen kauden alkua. Toivossa on kuitenkin hyvä elää.

Jagrin kakkosvaihtoehto onkin seuraavaksi siirtyä Tshekin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, tuttavammin WSN Ligassa, pelaavan HC Kladnon riveihin. Kyseessä on Jagrin kotikaupungin kiekkoylpeys, josta hän myös omistaa suuren osan.

Tähän liittyen Kladno julkaisi Twitter-tilillään mielenkiintoisen kuvan, sillä se esitteli ensi kauden peliunivormunsa. Paidassa komeili itse herra Jagrin nimi ja numero.

Rytíři Kladno

@RytiriKladno
Naše nové dresy 👌 pro sezonu 2017-2018.
#Kladynko #WSMliga #RytiriKladno #dres #Jagr #68

Kenties kyse on puhtaasti siitä, että seura halusi antaa kunniaa oman kylän pojalleen, joka nyt vielä sattumoisin omistaa seuran. Kenties kyse on puhtaasta vinkistä ja Jagr todella on aloittamassa kautensa Kladnon riveissä.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.