Ehkä kaikkein parhaiten Toronto Maple Leafsin paidasta muistettava Doug Gilmour on yksi NHL:n kaikkien aikojen legendaarisimmista pelaajista.

Kun katsotaan NHL:n kaikkien aikojen pistetilastoa, löytyy nykyisin 54-vuotias kanadalainen sijalta 18. Hän pelasi NHL-urallaan 1 474 runkosarjaottelua ja teki niissä uskomattomat tehot 450+964=1414.

Vaan, mitä miehelle kuuluu nykypäivänä? No, hänellä on uusi työ ja hän kirjoitti juuri uuden kirjan.

– Tunnen itseni todella onnekkaaksi. Saan tehdä sitä, mitä rakastan tehdä, Gilmour hehkuttaa Canoe.com:lle.

Ja mitä se sitten tarkalleen ottaen tarkoittaa? No, ainakin työn osalta sitä, että hän siirtyi juuri OHL-seura Kingston Frontenacsissa GM:n tontilta seuran presidentiksi.

– Vaikka olen edelleen todella intensiivisesti mukana kaukalon puoleisissa tapahtumissa, olen ojentanut GM:n tehtävät Darren Kellylle ja itse keskityn seuran presidenttinä toimimiseen.

Syy sille, miksi hän luopui GM:n tehtävistä, johtuu osittain hänen julkaisemansa kirjan promootiokiertueesta, sillä hän reissaa pitkin Pohjois-Amerikkaa. Tuo kirja kantaa nimeä ”Killer: My Life in Hockey”.

– En koskaan halunnut kirjoittaa kirjaa, mutta minut ylipuhuttiin siihen. Se tulee käsittelemään kasvamistani jääkiekkopelaajaksi Kingstonissa, 20 pelivuottani NHL:ssä ja kaikkia siihen sisältyneitä seikkailuitani, Gilmour toteaa naureskellen.

Itse kirjoittamisprosessi oli melkoista tunteiden vuoristorataa ja Gilmour lupaakin, että fanit tulevat pitämään kirjasta ja uskoo sen olevan ennen kaikkea inspiroiva niille, jotka haaveilevat isoista asioista.

– Se pitää sisällään muutaman todella hullun kappaleen. Luulenpa, että tulette pitämään siitä.

”En sano ”ei koskaan””

Gilmourille viime ajat ovat olleet todella tapahtumarikkaita, sillä työnkuvan ja kirjaprojektin lisäksi Kanadassa on tullut ulos hänen oma nimikko-olut, joka on varustettu kanadalaislegendan kuvalla.

– Se on fantastista. En olisi ikinä osannut kuvitella mitään tällaista.

Entäpä sitten se Gilmourin tulevaisuus? Voidaanko hänet nähdä jossain vaiheessa valmennushommissa NHL:ssä?

– En sano ”ei koskaan”, mutta sen täytyisi olla täydellinen tilaisuus ja luulen, että tekisin sitä korkeintaan kolme vuotta. Tähän mennessä en ole hakenut mihinkään sellaiseen tehtävään ja olen todella tyytyväinen elämääni tällaisenaan.

Gilmour tunnustautuu avoimesti Maple Leafs -faniksi ja hän odottaa joukkueelta tulevan kauden osalta isoja asioita. Samalla hän antaa myös ohjenuoran seuran muille faneille.

– Fanina olen todella innoissani siitä (tulevasta kaudesta). Koko joukkue, ja nuoret pelaajat, saivat niin paljon aikaan viime kaudella. Heidän valmennuksensa on loistavaa ja rakastan Lou Lamorielloa (GM), jonka sormi on liipaisimella kaiken suhteen.

– Nuoret tähdet tulevat olemaan aiempaa kovemman syynäyksen alla tulevalla kaudella. Heistä monen palkka tulee nousemaan 800 000 dollarista 3 miljoonaan dollariin ja se tuo paljon paineita. Mutta heidän on vain sopeuduttava siihen ja fanien ei tulisi olla liian ankaria heitä kohtaan, Gilmour päättää.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.