Jääkiekkoraamattu julkaisi yhteensä 17 Vezina-kandidaattia – Pekka Rinne kadonnut täysin kartalta

© Kuva: Getty Images

The Hockey News julkaisi tulevaa kautta ennakoiden listan kymmenestä suurimmasta Vezina-kandidaatista ja sen lisäksi seitsemän listan ulkopuolelle jäänyttä maalivahtia sai maininnan.

Ykkössuosikki ensi kauden parhaaksi maalivahdiksi on Pittsburgh Penguinsin uudeksi ykkösvahdiksi lopullisesti noussut Matt Murray. Nuori kanadalaisvahti olisi saattanut taistella Vezinasta jo viime kaudella, mutta loukkaantuminen pilasi nämä suunnitelmat.

Murray on siitä erikoinen tapaus, että hänelle viime kausi oli hänen tulokaskautensa ja silti hänellä on jo kaksi Stanley Cup -voittoa vyöllään.

23-vuotiaan Penguins-vahdin kovimmiksi haastajiksi listattiin Montreal Canadiensin Carey Price sekä Washington Capitalsin Braden Holtby. Näiltä osin siis yllätyksiä ei juurikaan nähty, lukuun ottamatta sitä, että Murray ohitti kyseisen kaksikon.

Suomalaismaalivahteja on vuosikausien ajan hehkutettu Pohjois-Amerikassa, mutta viime vuosina tuo hehkutus on laantunut melkoisesti. Kuvaavaa tälle onkin se, ettei Top 10 -Vezina-ehdokkaiden joukkoon mahtunut ainoatakaan suomalaista.

Seitsemän listan ulkopuolisen ehdokkaan listalla nähtiin sentään yksi suomalaisvahti, kun Boston Bruinsin Tuukka Rask mahtui mukaan, mutta sen sijaan Nashville Predatorsin Pekka Rinne tuntuu, kuin pudonneen kokonaan kartan ulkopuolelle.

Rinne ei ole enää runkosarjan parhaita maalivahteja, sillä kokenut suomalainen on ollut viime kaudet epätasainen, mutta 17 parhaan ulkopuolelle jääminen – etenkin Nashvillen kaltaisessa joukkueessa – tuntuu todella omituiselta.

The Hockey News – Top 10 -Vezina-ehdokkaat:

  1. Matt Murray (Pittsburgh Penguins)
  2. Carey Price (Montreal Canadiens)
  3. Braden Holtby (Washington Capitals)
  4. Sergei Bobrovsky (Columbus Blue Jackets)
  5. John Gibson (Anaheim Ducks)
  6. Cam Talbot (Edmonton Oilers)
  7. Devan Dubnyk (Minnesota Wild)
  8. Corey Crawford (Chicago Blackhawks)
  9. Frederik Andersen (Toronto Maple Leafs)
  10. Jake Allen (St. Louis Blues)

Listan ulkopuoliset haastajat:

Martin Jones (San Jose Sharks)
Ben Bishop (Dallas Stars)
Tuukka Rask (Boston Bruins)
Andrei Vasilevskiy (Tampa Bay Lighting)
Mike Smith (Calgary Flames)
Craig Anderson (Ottawa Senators)
Henrik Lundqvist (New York Rangers)

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!