Mies lähti San Josesta, mutta San Jose ei miehestä. Paikallista NHL-seuraa, Sharksia, vuodesta 1998 viime kesään saakka edustanut Patrick Marleau päätyi tekemään kesän aikana sopimuksen Toronto Maple Leafsiin, joten hän suuntaa ensi kaudeksi uransa toiseen NHL-seuraan.

Marleau ehti edustamaan Sharksia siis kaiken kaikkiaan 19 kauden ajan, ja hän onkin seuran ykkönen sekä pelatuissa otteluissa, maaleissa sekä pisteissä. Mies pelasi Sharskin riveissä yhteensä 1 493 runkosarjaottelua, joissa hän iski 508 täysosumaa ja yhteensä 1 082 tehopistettä.

Pian 38 vuotta täyttävä veteraanihyökkääjä teki kesällä Maple Leafsin kanssa kolmivuotisen sopimuksen, jossa miehen vuosittainen palkka on hänen ikäiselleen pelaajalle hurja, 6 miljoonaa dollaria.

Marleau kuitenkin koki, että Stanley Cupin mestaruus Maple Leafsin riveissä on todennäköisempää, kuin Sharksissa, joten jo pelkästään tämän syyn vuoksi mies kenties suuntasi vihreämmille niityille.

Hän ei kuitenkaan koskaan tule unohtamaan vuosiaan San Josessa. Tästä kertoo paljon jo se, että hän osti koko etusivun mainoksen, jossa hän halusi ainoastaan kiittää organisaatiota ja sen faneja.

Christina Marleau

@c_marleau
From today's SJ Mercury News. Thank you San Jose.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.