Mitch Marner pelasi vahvan tulokaskauden Toronto Maple Leafsin organisaatiossa. Kanadalaishyökkääjä takoi 77 otteluun tehot 19+42=61, mutta jäi silti vuoden tulokkaaksi valitun seuratoverinsa Auston Matthewsin varjoon.

20-vuotias Marner haluaakin olla toisella kaudellaan enemmän ratkaisuroolissa.

– Haluan olla tasoittamassa otteluja, jotta voisimme voittaa ne jatkoajalla. Haluan suuremman roolin ja pelata jokaisen vaihdon kuin se olisi viimeiseni. Puolustaminen on aina ollut minulle tärkeää. Se opetettiin aina minulle ensin, Marner kertoi Toronto Sunin haastattelussa.

Marner pelasi tulokaskaudellaan 55,9 prosenttia vaihdoistaan hyökkäyspäässä. Alivoimalla vastuu jäi minimaaliseksi, eikä sitä kertynyt seitsemää sekuntia enempää.

Leafsin kauden päätyttyä pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle Marner pääsi jatkamaan kautta myös Kanadan MM-joukkueessa. Vaahteranlehdissä nuorukainen tilastoi 10 otteluun tehot 4+8. Mukaan tarttui myös MM-hopeamitali.

NHL-kausi alkaa tasan kuukauden päästä keskiviikkona, neljäs päivä lokakuuta. Toronto kohtaa avausottelussa vieraskentällä Winnipeg Jetsin.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.