Detroit Red Wingsin tilanne on tällä hetkellä äärimmäisen tukala, sillä se on tällä hetkellä noin 3 miljoonaa dollaria palkkakaton yläpuolella.

Se saa kuitenkin haudattua esimerkiksi Johan Franzenin sopimuksen pitkäaikaisloukkaantuneiden listalle, joka vapauttaa palkkakattoon lisää tilaa. Pelivaraa ei kuitenkaan jää, sillä superlahjakaalle Andreas Athanasioulle olisi väsättävä jatkosopimus.

Red Wingsin tilanne on siis moniltakin osin kestämätön, minkä lisäksi sen kokoonpano on paperilla yksi NHL:n heikoimpia.

Seuralla tulee olemaan suuret hankaluudet saada palkkakattoonsa lisätilaa, mutta siihen on olemassa keinot. Paras niistä olisi kaupata Jonathan Ericsson toisaalle, erityisesti varausvuoroja vastaan. Tässä vaiheessa nuo varausvuorot voisivat olla mitä tahansa, sillä palkkakattoon on saatava kiireellisesti lisätilaa. Vaihtokauppa tulisi siis joka tapauksessa palvelemaan Red Wingsia suurella tavalla.

Ericssonin cap hit on tällä hetkellä 4,25 miljoonaa dollaria, ja hänen sopimuksensa kattaa vielä seuraavat kolme kautta. Kuten jo todettu, ei kaupan toteutuminen tule missään nimessä olemaan helppo urakka GM Ken Hollandille.

Toinen vaihtoehto kaupattavaksi kohteeksi olisi Mike Green, mutta jos Red Wings haluaa saada hänestä maksimaalisen tuoton irti, olisi sen fiksua odottaa siirtotakarajalle saakka. Kaikesta huolimatta Green on yhä pätevä rightin puolen puolustaja, joka olisi mestaruutta jahtaavalle joukkueelle edes jonkinlainen apu – jopa huonoimmillaan.

Greenin cap hit on tällä hetkellä 6 miljoonaa dollaria, joten tässäkin tapauksessa tämä tulee olemaan ongelmana monien joukkueiden kohdalla. Toki miehen sopimus loppuu tähän kauteen, mikä helpottaa Hollandin urakkaa.

Myös Ericssonin sopimuksen ulososto olisi jonkinasteinen vaihtoehto, mutta todellisuudessa tämä ei ratkaise kaikkia ongelmia. Se olisi ennemminkin vaihtoehto, joka vain pitkittäisi ongelmia.

Ericssonin kauppaaminen kävisi myös siltä osin järkeen, että se vapauttaisi palkkakatosta tilaa myös tuleviksi kausiksi. Red Wingsin on nimittäin väsättävä ensi kesänä jatkopahvit muun muassa Dylan Larkinille, Anthony Manthalle, Petr Mrazekille sekä Ryan Sproulille.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.