Etenkin aiempina NHL-vuosinaan todellisena maalinsylkijänä tunnettu Thomas Vanek siirtyy urallaan toistamiseen rajan toiselle puolen, Kanadaan.

Vanek on allekirjoittanut pelaajasopimuksen viime kausina pahemman kerran rämpineen Vancouver Canucksin kanssa. Kanadalaisseura tiedotti verkkosivuillaan sopimuksen olevan yksivuotinen.

– Thomas on ollut tuottelias maalintekijä läpi pelaajauransa ja olemme innoissamme saadessamme lisätä sekä hänen hyökkäykselliset taidot että kokemuksen (joukkueeseemme), hyökkäyspään pelaajiemme jatkaessa samalla kehitystään, seuran GM:nä toimiva Jim Benning paalutti.

– Hänen taitonsa sekä kykynsä iskeä maaleja, yhdistettynä esimerkin kautta tapahtuvaan johtamiseen, tulevat auttamaan joukkuettamme tänä vuonna ja olemaan hyödyksi yhä kehittyville nuoremmille pelaajillemme.

Vanek aloitti viime kautensa Detroit Red Wingsissä, ja vaikka hänen roolinsa olikin aiempaa pienempi, teki hän erinomaisesti käytettynä 48 runkosarjaotteluun tehot 15+23=38. Hänet kuitenkin kaupattiin pelaajasiirtojen takarajalla, kun Red Wings putosi yhä kauemmaksi pudotuspelipaikoista, Florida Panthersiin ja siellä hänelle kirjattiin 20 otteluun pisteet 2+8=10.

Kaiken kaikkiaan Vanek on pelannut NHL-urallaan upeat 885 runkosarjaottelua ja iskenyt niissä tehopisteet 333+364=697. 63 pudotuspeliottelusta hänen pistemääränsä on puolestaan 20+14=34.

33-vuotias itävaltalaislaituri edusti NHL-urallaan ensimmäiset reippaat kahdeksan kautta Buffalo Sabresia ja oli eittämättä yksi joukkueensa tukipilareita. Jatkosopimusneuvottelut Sabresin kanssa eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta ja niinpä hänet kaupattiin alkukaudesta 2013-14 New York Islandersiin, mistä matka jatkui vielä saman kauden aikana Montreal Canadiensiin.

Vanek, jonka tuore sopimus on arvoltaan 2 miljoonaa dollaria, onkin pelannut kaudesta 2013-14 katsottuna peräti kuudessa eri NHL-seurassa ja Canucks on siis vajaaseen neljään vuoteen hänen seitsemäs NHL-seuransa. Edellä mainittujen joukkueiden lisäksi hän on pukenut ylleen myös Minnesota Wildin pelipaidan.

Vancouver Canucksin osalta kuluvan offseasonin kaikkein tärkein tehtävä on kuitenkin edelleen suorittamatta, sillä kahden viime kauden aikana huimia kehitysaskeleita ottanut Bo Horvat on edelleen ilman jatkosopimusta.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.