NHL on siitä anteeksiantamaton sarja, että sinun on oltava jatkuvasti parhaassa mahdollisessa fyysisessä kunnossa, mikäli halajat pelata maailman parhaassa kiekkoliigassa parhaalla mahdollisella tasolla.

Esimerkiksi jos pelaaja ehtii jo lopettamaan uransa, mutta yrittää tehdä reilu kahden vuoden kuluttua uutta tulemista, voidaan tästä ennustaa lähes mahdotonta urakkaa.

Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö saisi yrittää. Nimittäin viimeksi kaudella 2014-15 kuusi NHL-ottelua New York Rangersin riveissä pelannut Ryan Malone on nimetty Minnesota Wildin harjoitusleirille try out -sopimuksen turvin.

Kyseisen kauden jälkeen Malone hävisi kartalta tyystin, eikä hän ole pelannut sesongin jälkeen enää minkään varteenotettavan seuran riveissä. Esimerkiksi tilastosivu Eliteprospectissa hänestä ei ole mitään merkintöjä edelliseltä kahdelta kaudelta.

Malonella ei ole kuitenkaan edes tarkoituksena palata takaisin NHL:ään, sillä try outin perimmäinen tarkoitus on vakuuttaa Wild siitä, että hän ansaitsisi AHL-sopimuksen. Hän kohtaan on kohdistettu mielenkiintoa myös Pittsburgh Penguinsin sekä New Jersey Devilsin organisaatioista.

Hän haluaisi kuitenkin päästä sopimukseen Wildin AHL-seura Iowa Wildin kanssa, jotta hän saisi olla lähempänä vaimoaan sekä lapsiaan.

StarTribunen Michael Russo kertoo kolumnissaan, että Malone on keskustellut viime päivinä Yhdysvaltojen jääkiekkoliiton kanssa mahdollisuudesta pelata ensi vuoden talviolympialaisissa. Tämä onkin kenties perimmäinen syy siihen, miksi Malone haluaa saada itselleen AHL-sopimuksen.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.