Kun Arizona Coyotes ilmoitti kesällä, että se ei aio jatkaa seuralegenda Shane Doanin sopimusta, oli se monelle kiekkofanille suuren suuri shokki. Coyotes ei kuitenkaan ole joukkue, jonka pitäisi kamppailla palkkakattonsa kanssa, vaan oikeastaan päinvastoin.

Doan on nimittäin edustanut Coyotesia läpi uransa, niin hyvässä kuin pahassa. Hän ei ole koskaan edes harkinnut lähtöä toisaalle, vaan pysynyt NHL:n pikkuseuralle todella lojaalina. Lisäksi hän halusi jatkaa juuri Coyotesin riveissä vielä yhden viimeisen kauden ajan.

Joka tapauksessa Doan päätti eilen, että hänen uransa jääkiekkoilijana on tässä. Suru-uutisen hän tiputti myöhään illalla Suomen aikaan.

Pian tämän jälkeen Pohjois-Amerikasta kuului kuitenkin raju väite, sillä Arizona Sports kertoi pian shokkiuutisen jälkeen, että Doania kohtaan oli paljolti kiinnostusta ympäri liigan.

Sivuston mukaan Doania kohtaan oli kiinnostunut jopa viisi eri joukkuetta, jotka olivat raporttien mukaan Edmonton Oilers, Calgary Flames, New York Rangers, Nashville Predators sekä Dallas Stars.

Doan on kotoisin Albertan provinssista, Halkirkin kaupungista, joka sijaitsee noin puolimatkassa Calgaryyn sekä Edmontoniin. Tämän suhteen hänellä oli siis mahdollisuus tehdä todellinen kotiinpaluu.

Lisäksi hän olisi päässyt taistelemaan jokaisen yllämainitun seuran riveissä Stanley Cupin mestaruudesta.

Nyt oikeastaan ainoa kysymys onkin, että loppuivatko seuroilta mielenkiinto ennen varsinaista sopimustarjousta, vai eikö Doan vain yksinkertaisesti halunnut siirtyä minkään toisen joukkueen riveihin.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.