Ne, jotka ovat seuranneet NHL-jääkiekkoa tarkemmalla silmällä viimeisten vuosien aikana ovat varmasti tehneet sen huomion, että Detroit Red Wingsin toimistolla ei ole tehty viime aikoina käytännössä mitään oikein.

Seuralla oli loistava paikka aloittaa jälleenrakennus jo vuosia sitten, mutta GM:nä toimiva Ken Holland halusi jatkaa taistelua mestaruudesta.

Tämä päätyi lopulta seuran 25 vuoden mittaisen puodotuspeliputken katkeamiseen, ja tällä hetkellä Red Wingsin kokoonpano on paperilla yksi NHL:n heikoimmista. Voitaneen siis sanoa, että putkeen ei ole mennyt.

Seuran riveissä kiekkoilee toki joitakin huippulupaavia nuorukaisia, kuten Dylan Larkin sekä Andreas Athanasiou. Joskin jälkimmäisenä mainittu on tällä hetkellä ilman sopimusta, eikä sellaista ole hetkeen syntymässä.

Oman kauhansa soppaan heitti jonkin aikaa sitten eräs KHL-seura, sillä raporttien mukaan Athanasioulle olisi tullut Venäjältä sopimustarjous. Monessakin eri tapauksessa tätä ei tarvitsisi ottaa kovinkaan tosissaan, mutta nyt jopa Red Wingsin hovitoimittaja, MLiven Ansar Khan, on kertonut sopimuksen olevan ”mahdollinen”.

Toki toimittaja huomauttaa perään, että on todennäköisempää, että Athanasiou tulee tekemään jatkon Red Wingsiin ennen harjoitusleirin alkua.

Red Wings on huhujen mukaan tarjonnut Athanasioulle kahden vuoden jatkosopimusta, jossa vuosipalkka on 1,5-2 miljoonan dollarin tietämillä. Pelaajalle tämä ei ole kuitenkaan tarpeeksi.

Huhuihin keskittyvässä My NHL Trade Rumoursissa uumoillaankin, että Athanasiou olisi luultavasti tyytyväinen kolmen vuoden mittaiseen jatkosopimukseen, jossa vuosipalkka olisi 3 miljoonan dollarin hujakoilla.

23-vuotias Athanasiou on pelannut Red Wingsin riveissä viimeisen kahden kauden aikana seuran riveissä 101 ottelua tehoin 27+16.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.