Yhdysvaltalainen Arizona Sports kertoo nettisivuillaan, että Arizona Coyotesin legendaarinen hyökkääjä Shane Doan lopettaa uransa jääkiekkoilijana.

Doan on malliesimerkki seurauskollisuudesta, sillä hän edusti koko NHL-uransa ajan yhtä ja ainutta seuraa, aina Winnipeg Jetsin ajoista lähtien. Hänen pelaajauransa NHL:ssä alkoi kaudella 1995-96.

Lopulta 1 540 runkosarjaottelua, 402 maalia, 570 syöttöä ja 972 tehopistettä myöhemmin 40-vuotias veteraani tuli siihen lopputulokseen, että hokkarit on aika ripustaa naulaan.

Doan jäi kesällä ilman jatkosopimusta Coyotesiin, minkä jälkeen alkoivat villit huhut siitä, missä mies lopettaa uransa. Moni nimittäin uskoi, että Doan olisi siirtynyt vielä viimeiseksi kaudekseen seuraan, jolla on todelliset mahdollisuudet Stanley Cupin mestaruuteen.

Doan oli lopulta rajusti muuttuneen NHL:n uhri, sillä monet joukkueet matkivat kaksinkertaista Stanley Cup -mestaria, Pittsburgh Penguinsiä, joka voitti mestaruuteensa nopean pelityylin ansiosta.

Oli lopulta kyse sitten siitä, että Doan ei saanut enää mistään varteenotettavaa sopimustarjousta, tai hän ei todella halunnut siirtyä minkään muun seuran palkkalistoille, jää hän NHL:n historian kirjoihin yhtenä kaikkien aikojen seurauskollisimmista miehistä.

Doan toimi Coyotesin kapteenina kaudesta 2003-04 lähtien, aina viime vuoteen saakka. Joka tapauksessa on todettava isoon ääneen, että kiitos, Shane Doan, mahtavasta ja antoisasta urasta!

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.