Pohjoisamerikkalainen urheilusivusto FanRag Sports on julkaissut nettisivuillaan listan, missä on sen näkemys NHL:n 25 parhaasta alle 25-vuotiaasta pelaajasta. Listalta löytyi kaksi suomalaista, Aleksander Barkov (16.) sekä Patrik Laine (4.).

Nyt sivustolla, joka siis sai äskettäin listauksensa päätökseen, on käännetty katseet jo kohti tulevaisuutta, tarkemmin sanottuna ensi kautta kohden. FanRag Sports nimittäin jo uumoilee niillä nimillä, jotka saattavat päästä listalle ensi kaudella.

Listaus on rakentunut äänestyksellä, joten kyseessä ei ole ainoastaan yhden ihmisen mielipide. Sen vuoksi eritoten pienempien kiekkomarkkina-alueiden seuroista ei ole päässyt listaukseen kovinkaan moni pelaaja.

Ensi kesänä asiat saattavat kuitenkin olla paremmin. FanRag Sports nostaa ensimmäisiksi nimiksi toki Nico Hischierin sekä Nolan Patrickin, jotka eivät olleet vielä tämän vuoden äänestyksessä mukana, sillä heidät varattiin NHL:ään vasta tänä kesänä.

Sen sijaan sivustolla nostettiin esiin muun muassa listalta niukasti ulos tippunut Jonathan Drouin, joka vaihtoi kesän aikana Tampa Bay Lightningista kohti suurempia ympyröitä, Montreal Canadiensiin. Sivusto uskoo, että nuorukainen tekee ensi kaudella todellisen läpimurtonsa.

Vielä nykyisinkin pienemmällä markkina-alueella pelaava Vincent Trocheck on pelannut Florida Panthersin riveissä jo kaksi erinomaista kautta, mutta hän jäi tästäkin huolimatta listalta ulos.

FanRag Sports nosti esiin myös loistavan tulokaskauden pelanneen Sebastian Ahon, joka iski ensimmäisellä sesongillaan 24 maalia ja yhteensä 49 tehopistettä, nousten Carolina Hurricanesin yhdeksi tärkeimmistä hyökkääjistä.

Sivustolla Aho kuvailtiin esimerkiksi ”seuran yhdeksi harvoista valopilkuista viime kauden aikana”.

Myös hänen kohtalonaan oli joutua listalta ulos muun muassa siitä syystä, että hän edustaa pienemmän markkina-alueen NHL-seuraa.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.