Pirupaidoilta todella kova ryöstö! – Lähes kaikkien hamuama yliopistotähti NJ Devilsiin

© Kuva: Getty Images

New Jersey Devils on kiinnittänyt vapaille pelaajamarkkinoille päätyneen puolustajatähti Will Butcherin kaksivuotisella sopimuksella.

Colorado Avalanchelle viime ajat ovat olleet enemmän kuin raastavia ja aiemmin tässä kuussa lunta tuli lisää tupaan, kun seuran varaama Butcher ilmoitti tarkastavansa vapaat pelaajamarkkinat ja siten pohtivansa myös muita NHL-seuroja.

Tuossa kohtaa hänen agenttinsa Brian Bartlett sanoi myös Coloradon olevan edelleen vaihtoehto, vaan ei ole enää: Butcher on nimittäin tästä eteenpäin Devilsin miehiä, sillä kuten todettua, hän allekirjoitti newarkilaisseuran kanssa kaksivuotisen pelaajasopimuksen.

– Hän haluaa pelata seurassa, joka todella ymmärtää, ja uskoo häneen, pelaajana, hänen agenttinsa avasi ratkaisuperusteita Devilsin verkkosivujen mukaan viime viikon torstaina.

Sopimuksen yhteisarvo on 1,85 miljoonaa dollaria, joten hänen keskiarvollinen vuosipalkkansa tulee olemaan seuraavat kaksi kautta 925 000 dollaria.

Butcherin allekirjoitusta jahtasivat lukuisat seurat, kuten esimerkiksi Toronto Maple Leafs ja hallitseva Stanley Cup -voittaja Pittsburgh Penguins, joten sinällään heikosti viime kaudet menestyneen Devilsin valitseminen oli hienoinen yllätys. Toisaalta pirupaidassa hänelle on tarjolla kunnolla roolia, joten puhtaasti oman kehityksensä kannalta Devils saattaa olla nimenomaan tähän ajankohtaan se oikea vaihtoehto.

Tiettävästi juuri se vastuun määrä oli avainroolissa, sillä myös Buffalo Sabresin, Vegas Golden Knightsin ja Los Angeles Kingsin kerrotaan olleen muut potentiaaliset vaihtoehdot.

Ex-valmentaja ylistää: Muistuttaa Andrei Markovia

Butcher palkittiin viime yliopistokauden jälkeen Hobey Baker -palkinnolla, joka ojennetaan koko Yhdysvaltain parhaalle yliopistopelaajalle. Sen lisäksi hän toimi Denverin yliopistojoukkueen kipparina ja johdatti joukkonsa yliopistomestareiksi.

22-vuotias yhdysvaltalainen, joka on pituudeltaan 178 cm ja painaa 86 kg, pelasi yliopistosarjassa yhteensä neljä kautta ja sinä aikana hän merkkautti 158 runkosarjaotteluun pisteet 28+75=103, tehotilaston ollessa +49.

– Hänen peliälynsä on eliittitasolla ja hän on todella tasapainoinen (kaveri). Joka kerta, kun hän koskee kiekkoon, lopputuloksena on jotain positiivista, sillä hän tekee loistavia päätöksiä, Butcherin yliopistovalmentaja Jim Montgomery hehkuttaa entistä suojattiaan.

Montgomeryn mukaan Butcherissa on paljon samaa, kuin tänä kesänä NHL:n jättäneessä Andrei Markovissa.

– Markov teki loistavia ratkaisuja kiekollisena ja oli todella hyvä ylivoimalla. En toki näe hänen (Butcherin) pelaavan välittömästi 25 minuuttia illassa, koska tämä on maailman kovin kiekkoliiga ja hänen on totuttava sekä nopeuteen että hyökkääjien kokoon.

Olemme poistaneet aiemman uutisemme, jossa oli sekoitettu erheellisesti Will Butcher Alex Kerfootiin. Siinä, missä Butcher hylkäsi Avalanchen ja valitsi Devilsin, Kerfoot toimi tismalleen päinvastoin ja hän on ensi kaudella denveriläisseuran pelaaja.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!