Vancouver Canucksin menestys NHL-kaukaloissa on ollut viime vuosina todella laihaa, minkä vuoksi se onkin varannut kahtena peräkkäisenä kesänä varausvuorolla numero 5.

Toissa kesänä sen haaviin tarttui huippulupaava suomalaispuolustaja Olli Juolevi, kun taasen viime kesäkuussa se kuulutti lavalle ”uuden sedinin”, ruotsalaishyökkääjä Elias Petterssonin.

Se varasi siis myös tänä kesänä numerolla viisi, vaikka sillä olisi ollut prosenttien mukaan mahdollisuudet vieläkin parempaan. Se oli nimittäin pisteiden valossa NHL:n toiseksi heikoin seura, joten luonnollisesti sen mahdollisuudet ykkösvaraukseen olivat liigan toiseksi parhaat.

Nyt seuran puheenjohtaja Trevor Linden on kuitenkin paljastanut, että vaikka se olisi saanut haltuunsa ykkösvarauksen, ei se olisi käyttänyt tätä New Jersey Devilsin ykköspikki Nico Hischieriin tai Philadelphia Flyersin kakkosvaraus Nolan Patrickiin.

Linden ei kuitenkaan paljastanut, kenet se olisi ykkösenä varannut. Draftin kolmosena meni lopulta suomalaispuolustaja Miro Heiskanen, joten se olisi kenties haalinut seuraansa Juolevin lisäksi toisen huippulupaavan suomalaispakin.

Tätä väitettä ei kuitenkaan tue se fakta, että se ei käyttänyt varaustaan lopulta puolustajaan. NHL-seuroilla on kuitenkin tapana varata omilla vuoroillaan aina tilaisuuden paras mahdollinen pelaaja.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.