Kesällä 2014, kun muun muassa Kasperi Kapanen ja Julius Honka varattiin NHL:ään tilaisuuden ensimmäisellä kierroksella, nähtiin draftin neljännellä kierroksella jopa kahden suomalaisen maalivahdin varaus.

Heidän nimensä olivat Ville Husso sekä Kaapo Kähkönen. Näistä ensimmäisenä mainitun ura Pohjois-Amerikassa on ottanut mukavasti tuulta alleen, sillä hän pelasi viime kaudella 13 ottelua ECHL:ssä ja 22 runkosarja- sekä 10 pudotuspelikamppailua AHL-joukkue Chicago Wolvesin riveissä.

Nyt Husso on nostettu mukaan The Hockey Newsin ”Future’s Watch” -juttusarjassa, jossa Jääkiekkoraamattu on listannut jokaisen NHL-seuran kymmenen parasta talenttia.

Husso löytyy St. Louis Bluesin listalta sijalta seitsemän, joten arvostettu kiekkomedia rankkaa hänet yhdeksi Bluesin parhaista nuorista lupauksista.

Huomionarvoista on myös se, että Husso on The Hockey Newsin mukaan Bluesin lahjakkain maalivahtilupaus. Hänen edellään kun ei ole yhtä ainutta veräjänvartijaa. Jääkiekkoraamattu povaa, että Husson läpimurto NHL-kaukaloissa näkee päivänvalonsa kaudella 2019-2020.

Suomen tulevaisuuden maalivahtitalentteja on kyseenalaistettu viime vuosien aikana, mutta tällä hetkellä NHL-organisaatioiden listoilta löytyvät muun muassa Juuse Saros, Joonas Korpisalo sekä Ukko-Pekka Luukkonen, joka varattiin viime kesän draftin toisena maalivahtina.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.