Edmonton Oilersissa pelaa ensi kaudella kolme suomalaispeluria, kun sekä Jussi Jokinen, Jesse Puljujärvi että Iiro Pakarinen miehittävät albertalaisseuran hyökkäysosastoa.

Edellä mainitusta kolmikosta ainoa tuore kasvo Edmontonissa on Jokinen. Hän joutui vaisun viime kauden jälkeen Florida Panthersin ulososton kohteeksi ja siirtyi sen myötä vapaiden pelaajamarkkinoiden kautta Oilersiin.

Albertalaisseura halusi luonnollisesti 34-vuotiaan Jokisen hänen pelillisen antinsa vuoksi, mutta taustalla oli myös toinen selkeä ajatus: hänen halutaan mentoroivan nuorta Puljujärveä ja sitä puolta käsiteltiin myös Jokisen ja Oilersin välisissä neuvotteluissa.

– Kun hän tarvitsee jotain, olen täällä. Uskon hänestä tulevan loistava pelaaja Edmonton Oilersille ja pitkäksi aikaa. Hän on nuori kaveri, ja NHL:ään tuleminen ei ole helppoa, mutta tulen tekemään kaikkeni, että hän kasvaa sekä pelaajana että ihmisenä, Jokinen totesi aiemmin kesällä uuden seuransa verkkosivuilla.

Tilanne asettaakin Jokisen varsin mielenkiintoiseen tilanteeseen, kuten myös jokseenkin myös Puljujärven. Jokisen täytyisi nimittäin samaan aikaan, kun hän mentoroi nuorta maanmiestään, kyetä päihittämään tämä keskinäisessä taistossa.

Fansidedin toimittaja Sammi Silber nimittäin uskoo kaksikon taistelevan samasta Top 6 -pelipaikasta.

– Jussi Jokisen on päihitettävä Jesse Puljujärvi, joka tähtää paikkaan kahdessa kärkiketjussa.

Silber näkeekin, että tämä kaksintaisto tulee päättymään nuoremman, ja ennen kaikkea vauhdikkaamman, version voittoon.

– Vaikka näillä molemmilla suomalaisilla on kyvykkyyttä hyökkäyspäässä, Puljujärvi on nopeampi ja hänellä on takanaan vahva sopeutumiskausi (osa kaudesta) AHL:ssä – tästä syystä hän nappaa itselleen todennäköisemmin kakkosketjun paikan.

– Mikäli Jokinen ei kykene todistamaan olevansa kärkiketjujen laituri, hän aloittaa mitä todennäköisimmin kolmosketjussa.

Siinä, missä Puljujärvi ja Jokinen taistelevat keskenään kärkiketjujen paikasta, Pakarinen tulee käymään omaa taisteluaan nelosketjun roolista.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.