Pittsburgh Penguins on hankkinut 34-vuotiaan Jay McClementin tryout-sopimuksella riveihinsä. Seura tiedotti asiasta perjantaina. Veteraanisentteri pääsee seuran harjoitusleirille, jossa Penguins päättää haluaako miehen myös NHL-rosteriinsa.

Penguins on koko kesän yrittänyt etsiä itselleen uutta kolmossentteriä Nashville Predatorsiin siirtyneen Nick Boninon tilalle. McClementiä voitaneen siis pitää ”hätävarana” kyseiselle tontille, mikäli ennen kauden alkua sopivampaa sentteriä ei enää löydykään.

McClementistä tuli rajoittamaton vapaa agentti heinäkuussa, kun miehen kaksivuotinen ja 2,4 miljoonan dollarin arvoinen sopimus Carolina Hurricanesin kanssa tuli tiensä päähän.

Viime kaudella mies pelasi 65 ottelua, joissa teki viisi maalia ja yhteensä kahdeksan tehopistettä. Hurricanesissa McClement oli alivoimaspesialisti – mies pelasi hyökkääjistä eniten alivoimaminuutteja, keskimäärin 1:51 min ottelua kohti.

McClement on St. Louis Bluesin toisen kierroksen varaus vuodelta 2001. 34-vuotias kanadalainen on pelannut urallaan 906 NHL-ottelua neljässä eri seurassa – Bluesin ja Hurricanesin lisäksi mies on edustanut Colorado Avalanchea ja Toronto Maple Leafsia. Tehopisteitä McClementin vyölle on kertynyt yhteensä 244 (90+154).

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.