Suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärvi siirtyi viime kaudella kovin odotuksin NHL-seura Edmonton Oilersin riveihin, mutta lopulta kaudesta tuli suomalaisen osalta pannukakku. Hän pelasi Oilersin riveissä ainoastaan 28 runkosarjaottelua tehoi 1+7.

Puljujärven ongelmaksi muodostui lopulta pelinopeus ja kiekoton peli. Tilannetta ei helpottanut se, että häntä roikotettiin NHL-seuran mukana pitkään, vaikka peliaikaa ei tuntunut tulevan millään ilveellä.

Nyt Puljujärvi on keskittynyt kesällä juuri viime kauden heikkouksiinsa, joten NHL-läpimurto saatetaan nähdä jo tulevalla kaudella.

– Kovaa on tullut treenattua enimmäkseen etelässä. Kävin myös mutkan Kärppien treeneissä viikon ajan, niin sain vähän joukkueharjoituksia alle, Puljujärvi kertoi SuomiKiekon haastattelussa. (Voit lukea linkistä koko haastattelun)

– On haettu sähäkkyyttä luisteluun. Sellaista terävyyttä. Siihen on pyritty keskittymään. Samoin myös taitopuoleen jäällä.

Puljujärvi sai lopulta kauan odotetun AHL-komennuksensa, missä meininki oli jo huomattavasti parempaa. Tilille tuli lopulta 39 kamppailua Bakersfield Condorsin riveissä, missä suomalainen iski taululle 12 maalia ja yhteensä 28 tehopistettä.

Hänet on rankattu kesän aikana useiden eri sivustojen toimesta Oilersin parhaaksi nuoreksi lupaukseksi.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.