New Jersey Devils on tehnyt NHL:n vapailta pelaajamarkkinoilta äärimmäisen viisaan pelaajahankinnan, kun se suoraan sanottuna ryösti Drew Staffordin muiden NHL-seurojen edestä.

31-vuotiaan yhdysvaltalaishyökkääjän uskottiin joutuvan hakemaan ensi kaudeksi NHL-paikkaa tryoutin kautta. Kyse ei ollut missään nimessä hänen tasostaan pelaajana, vaan puhtaasti maailman kovimmassa kiekkoliigassa yleistyvästä trendistä kokeneempien pelaajien osalta.

Stafford onkin pelaaja, joka on ollut monien NHL-seurojen silmissä kiinnostava, mutta samaan aikaan hänen hankintaansa ei olla nähty vallitsevan tilanteen vuoksi kiireellisenä. Nyt Devilsin GM Ray Shero hyödynsi tämän tilanteen, kun hän kiinnitti Staffordin pirupaitoihin yksivuotisella ryöstösopimuksella.

Ja kyllä, Staffordin sopimusta voidaan kutsua todelliseksi ryöstöksi, sillä se on arvoltaan ainoastaan 800 000 dollaria, kun hän vielä viime kaudella tienasi 4,35 miljoonaa dollaria.

Stafford aloitti viime kautensa Jets-paidassa, jossa hän oli vielä edeltävällä kaudella nakuttanut 78 runkosarjaotteluun tehot 21+17=38. Yksi asia oli kuitenkin muuttunut aiempaan nähden – eteen oli ilmestynyt suomalaishyökkääjä nimeltä Patrik Laine.

Laine pudottikin Staffordin Jetsin sisäisessä hierarkiassa kentällisen verran alaspäin, eikä kokenut yhdysvaltalainen löytänyt enää peliään kanadalaisseurassa ja niinpä hänet kaupattiin pelaajasiirtojen takarajan tuntumassa Boston Bruinsiin.

Bruinsissa hän koki pelaajana uuden kevään. Hän ehti pelata uudessa seurassaan 18 runkosarjaottelua ja teki niissä pisteet 4+4; toisin sanoen hän oli keskiarvollisesti heti kovemmassa pistetahdissa kuin kaudella 2015-16.

Viime kauden loppu konkretisoikin sen, että Stafford kykenee olemaan edelleen NHL-tasolla noin 40 tehopisteen kaveri, ja kun se tapahtuu vaivaisella 800 000 dollarin vuosipalkalla, on hän kaiken mennessä nappiin yksi kesän mielenkiintoisimmista ryöstöistä.

Devils on ylipäätään ollut viime aikoina aktiivinen pelaajamarkkinoilla, sillä se solmi niin ikään viime kauden, tai itse asiassa viime kaudet, Bruinsissa pelanneen Jimmy Hayesin kanssa tryout-sopimuksen.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.