NHL:n teknologian merkitys on kasvanut viime vuosina valtavan paljon. Ensinnäkin se vaikuttaa jo itse pelin kulkuun, sillä nykypäivänä valmentajat voivat haastaa jotkin tuomarin tekemät päätökset, jotka sitten tarkastavat tilanteen uusiksi tablettien kautta.

Moni on myös varmasti huomannut joukkueiden vaihtoaitiota koristavat tv:t, joista valmentajat katsovat tilanteita uusiksi. Myös osalla valmentajista on käytössään iPadit uuden ”iBench-systeemin” myötä.

Uusi teknologia on myös ajanut ihmiset käytännössä kahteen leiriin. Osa on sitä mieltä, että se palvelee peliä, osa taasen, että se syö jääkiekon sielusta osan pois. Pittsburgh Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivan näkee uuden teknologian kuitenkin hyvänä asiana. Ja Sullivan on valmentaja, jota kannattaa kuunnella, sillä hän on voittanut kahtena ensimmäisenä kautenaan kaksi Stanley Cupin mestaruutta.

– Merkittävin osa-alue, johon saimme sen myötä apua oli erikoistilanteet, koska silloin saamme niistä välitöntä palautetta, Sullivan kertoi Boston Globelle.

– Voit tehdä niihin muutoksia heti lennosta. Pudotuspeleissä saatat saada vain kaksi ylivoimaa otteluun, joten muutoksien tekeminen, joka johtaa mahdollisuuteen tehdä maali tai luoda maalipaikka saattaa olla voittamisen ja häviämisen erottava tekijä.

Sullivan kuitenkin myöntää, että myös liika on liikaa. Jääkiekossa on annettava hänen mukaansa tilaa myös perinteisille keinoille.

– Siinä tulee aina olemaan tietty raja, jos ajatellaan analyyttisiä asioita, tunnetta ja vaistoa. Tämä on kuitenkin meidän pelimme

– Minulle meidän pelimme on ennenkaikkea tunnetta ja vaistoa. Meidän valmennusryhmämme ei halua päästä näistä asioista eroon. Minun antennini ovat jatkuvasti ylhäällä, koska en halua, että näin pääsee tapahtumaan. Mutta kuitenkin palautteen saaminen ja muutoksien tekeminen lennosta on todella tärkeää.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.